Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Mensen zonder papieren gaan tot uiterste voor regularisatie

Mensen zonder papieren gaan tot uiterste voor regularisatie

BRUSSEL – Op vrijdag 12 juni trokken honderden mensen zonder papieren naar het kabinet van minister Turtelboom. Niet alleen de sans-papiers, maar ook het Forum Asiel en Migraties, ACV, ABVV en verscheidene advocaten eisen een onmiddellijke uitvoering van het regeerakkoord rond regularistatie. Wij volgden de manifestanten en probeerden daarnaast ver weg van de gescandeerde slogans de menselijke kant van het verhaal te brengen. In de Begijnhofkerk spraken we met mensen die tot de dood willen vechten voor papieren. Al was het maar om duidelijk te maken dat er absoluut een oplossing nodig is. Na 75 dagen zonder voedsel komt die dood misschien dichter bij dan ooit gedacht...

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Mogen_ze_blijven_blokkeren_ENG.mov  (77.59 MB)

Interview: Thea & Zoe
Film: Zoe & Thea
Montage: Aude & Thea

Updated with ENG SUB