Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De Antwerpenaar kiest op 18 oktober

De Antwerpenaar kiest op 18 oktober

oosterweel.jpg

Op 18 oktober is het referendum in Antwerpen. De Antwerpenaar kan ja of nee stemmen op de vraag of het huidige tracé van de Lange Wapper al dan niet mag gebouwd worden. Er is al veel discussie geweest op de vraagstelling. Op een extra gemeenteraad vorige week besliste de meerderheid onder druk van de Vlaamse politiek uiteindelijk om niet de vraag brug of tunnel te stellen in het referendum maar dus enkel huidig tracé Wapper of niets...

Hoor je het in Keulen donderen? Wil je meedoen aan het referendum maar heb je geen idee waarover het gaat? Bekijk dan hier een overzichtspresentatie van de verschillen tussen het Lange Wapper/BAM/Noriant tracé en de tunnelversie van ArupSum?

Wie heeft nu het beste plan voor de mobiliteit in Antwerpen, voor de gezondheid van de omwonenden en voor het beetje groen dat ons nog rest?

Bekijk het overzicht hier en oordeel zelf

derde weg

Deze website geeft de Antwerpenaar de keuze tussen het BAM tracé of het alternatieve tracé van ArupSum. Er zijn nog andere mogelijkheden, hoewel die veel minder aandacht krijgen.

Het voorstel van Vlaams volksvertegenwoordiger Ivan Sabbe (LDD), ingenieur van beroep, vind ik persoonlijk zo gek nog niet. Hijzelf noemt het het 'ei van Colombus'.

"Als men vandaag de kaart van Antwerpen én de luchtfoto's van Google goed bekijkt, is het duidelijk dat er gebruik moet gemaakt worden van de nu totaal onderbenutte Liefkenshoektunnel," zegt Sabbe.
Lees het artikel in Knack

Er zijn er vóór hem geweest die gewezen hebben van de rol die de Liefkenshoektunnel, met of zonder tol voor vrachtverkeer, zou kunnen spelen om de verkeersknoop rond Antwerpen te ontwarren.

Het voorstel van Ivan Sabbe verdient meer steun en aandacht dan het op dit moment verwerft. Dat betekent dat ik op 18 oktober zeer duidelijk 'nee' zou stemmen op de vraag van het referendum.

En Weer die Bam...

De Liefkenshoek onmiddellijk tolvrij maken, is een absolute must.
Maar de Bam int die tolheffing, en wil de comfortabele tak waarop ze zit niet afzagen hé...

Keltoum

Gepost door Keltoum
08.09.2009

Tags