Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Theater Zeemanshuis lanceert nieuwste stuk "Kiezen"

Theater Zeemanshuis lanceert nieuwste stuk "Kiezen"

Zaterdagavond ging het nieuwste theaterstuk van het Zeemanshuis in première genaamd "Kiezen".
Kiezen vertelt het verhaal over het maken van keuzes in het leven.
Ivan, een succesrijk zakenman, heeft thuis en op het werk alle touwtjes in handen. Hij stippelt zelfs de toekomst van zijn dochter Inge uit. De juiste man, de juiste job. Het klopt allemaal volgens hem. Maar gaat Inge hier wel mee akkoord? Kiest ze niet liever zelf? En wat zullen de gevolgen van haar keuzes zijn voor de toekomst? Een spannende familiekroniek vol spectaculaire wendingen...

kizen.jpg

Kiezen is het nieuwste theaterstuk van 'rot in het vak' Alex Van Haecke. Speciaal aan dit stuk is dat kiezen het tweede theaterstuk is dat Alex schreef, anno begin jaren 80. Bij gebrek aan de juiste cast belandde het bijna in de vergeethoek. Kiezen leek voor eeuwig gedeclasseerd.
In 2004 kwam hij het terug tegen en gaf hij het 'ongeboren kind' een tweede kans. Hij bood "Kiezen" aan bij het Raamtheater en had Roel Vanderstukken en Sandrine André in gedachten voor de hoofdrollen. Iedereen was onmiddellijk dolenthousiast maar dan wordt het Raamtheater ineens BAFF of iets dergelijks en weerom verdween "Kiezen" in de kast...
Vandaag echter staat er een ijzersterke cast klaar voor "Kiezen". Stijn Van Haecke, Werner Mollet, Veerle Fransen, Wim Peters en zeker niet te vergeten een prachtige prestatie van Katrien Mertens. De regie nam Alex zelf voor zijn rekening, hij heeft het stuk tenslotte al meer dan 26 jaar in het hoofd zitten.
Het knappe aan het stuk is dat éénieder in de zaal zelf al wel eens voor een 'keuze' heeft moeten staan in zijn of haar leven, en er altijd aan elke keuze voor- en nadelen zijn. Dat wordt tijdens de voorstelling ook enorm knap naar voor gebracht, hoe bij elke keuze er altijd wel winnaars en verliezers zijn...
Werner Mollet speelt met glans de rol van Ivan Verbruggen die zijn mensen op allerlei manieren zo manipuleert dat ze "keuzes" moeten maken. Wim Peters speelt Frank Nietvelt, een beetje de loser en de sukkelaar waar het leven toch zo oneerlijk voor is, Stijn Van Haecke is David, de coole berekende "ideale schoonzoon" en lieveling van vader Verbruggen, Veerle Fransen is Misja en Katrien Mertens had een enorm groot aandeel in de staande ovatie die op het einde van het stuk de cast te beurt viel. Zij gaf gestalte aan Inge Verbruggen en kon zowel het publiek ontroeren, bekoren en boeien, en speelde gecombineerd de rol van vriendin, partner, harde zakenvrouw en gekwetste echtgenote. Kortom de verdiende titel van "publiekslieveling" gaat naar haar ! Deze mening werd ook nog nadien bevestigd door tal van aanwezige gasten op deze première die vol lof waren over de uitstekende prestaties van de acteurs.
Samengevat : iedereen die geniet van theater en van een ontspannen avondje uit, zeker kiezen voor "Kiezen", goede keuze !

Theater Zeemanshuis
Falconrui, 21
2000 Antwerpen
België
Telefoon :+32 3 2250753
E-mail :info@theaterzeemanshuis.be
Website :www.theaterzeemanshuis.be

briezz

dag alex
het was prachtig u toneelstuk
iik heb een vraag zou je is kunnen regelen
dat ik is mag komen spelen met mijne band briezz
want briezz is een nieuwe groep dat wij opgestart zijn
en we hebben ook de website briezz

prive kan ik ook is met de jeugd van u tonneel
is praten hoe dat ze met de jongens met een handicap
kunnen omgaan kurt