Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Holocaust-frieten

Holocaust-frieten

De Nederlandse krant De Telegraaf wilde kennelijk eens goed scoren met een artikel over een snackbar in Terneuzen die een 'Friet-Holocaust' verkoopt, met de bedoeling "aandacht te genereren voor het tragische lot dat veel joden beschoren was in de Tweede Wereldoorlog".

Pijnlijk detail, het verhaal over de 'shocksnack' dat de Telegraaf kopieerde van satire-website De Speld was compleet verzonnen.

(De link naar het artikel op Telegraaf.nl is intussen dood, hieronder een screenshot.)

(Merci LaurensVHG)

De journalistiek van sommige

De journalistiek van sommige kranten en meer bepaald de online-versies doet mijn wenkbrauwen al langer dan vandaag fronsen. Feiten worden niet meer gecontroleerd en artikels moeten onmiddellijk goed scoren in de zoekmachines. Waar ik mezelf persoonlijk ook kan aan ergeren in de media is de facebook-groepen-ophemeling. Er wordt een Facebook groep opgericht - doorgaans omwille van een gefrustreerde scheet in een fles - en hopla de sensatiekranten springen erop en schrijven er een volgens hun pulitzer-waardig artikel rond. Op de papieren versie kon je vroeger nog je frietpot neerzetten als er dergelijke onzin werd geschreven, maar bij de online-versies is dat nét iets moeilijker denk ik

Straf verhaal

En sebiet kondigen ze een betoging aan tegen dat pakje verzonnen frieten.

brunodbo

Gepost door brunodbo
02.10.2009

Tags