Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Het gezicht van de armoede

Het gezicht van de armoede

Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, 17 oktober uit tot Internationale dag voor de uitroeiing van armoede (VN resolutie). Staten en verenigingen werden hiermee opgeroepen armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden. Deze datum verwijst naar de samenkomst op het Mensenrechtenplein te Parijs op 17 oktober 1987, toen daar de Gedenksteen werd onthuld ter ere van alle slachtoffers van honger, uitsluiting en geweld. Wereldwijd komen op deze dag mensen samen om eraan te herinneren dat armoede een schending van de mensenrechten is. Het gezicht van de armoede in 15 beelden.

hemelbed 3197_resize.jpg
arm gelukkig  _resize.jpg
25 rc hoo p_resize.jpg
2002 vuurtje stoken_resize.jpg
jassen passen_resize.jpg
voetselbedeling  1_resize.jpg
vrouwen op een bank_resize.jpg
21 opkuis vl_resize.jpg
6003 roes_resize.jpg
de uitzetting228_resize.jpg
grote schoenen_resize.jpg
tv vrijdag_resize.jpg
judith 5_resize.jpg
watergraf256_resize.jpg

Deze foto's worden op 17 oktober tentoongesteld in de Permeke bibliotheek in Antwerpen naar aanleiding van de Internationale dag tegen de armoede. Lees meer