Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Meyrem Almaci (Groen!): "Dedain van ja-kamp is onwaarschijnlijk"

Meyrem Almaci (Groen!): "Dedain van ja-kamp is onwaarschijnlijk"

ANTWERPEN -- “Ik ben heel blij met de uitslag. De Antwerpenaar heeft een duidelijke nee-stem uitgebracht tegen het Lange Wapper-project. Het is tijd om het viaduct nu naar de prullenmand te verwijzen", zegt kamerlid Meyrem Almaci (Groen!).

almaci.jpg

Hoe moet het nu verder?

“We moeten nu, zoals de actiegroepen zeggen, eens samenzitten en rustig zoeken naar een tracé dat verderaf ligt van de stad. Een traject waarmee men de kwetsbare wijken ontziet. En laat ons ook iets doen aan de milieuhinder en de geluidsproblematiek. Wij denken dat het Arup/Sum-tracé ernstig moet bekeken worden.”

Wat vindt u van de reactie van BAM-baas Karel Vinck?

“Vinck kan niet anders dan een dergelijke reactie geven. Maar wat hij vergeet is dat het hier een David tegen Goliath-verhaal is. De actiegroepen en de politiek partijen hebben met een fractie van de budgetten waarmee de BAM jarenlang misleidende reclame maakt, kunnen aantonen waar de BAM structureel fout zat. Het is onwaarschijnlijk hoe men jarenlang met dedain op die actiegroepen en de burgers neerkeek en dat men dat nu weer naar boven haalt om een duidelijke nee-stem te nuanceren met ja maar. Als een partij bij een gewone verkiezing 20 procent meer stemmen haalt dan de tegenstanders dan hebben ze een duidelijke overwinning behaald.”

Wat met Bam?

“We kunnen enkel vaststellen dat de BAM gedurende al die jaren niet behoorlijk gewerkt heeft. We hebben ernstige vragen bij de constructie die de BAM heeft opgezet. En ook bij het geld dat er naartoe is gegaan. Er is al die jaren een gebrek geweest aan transparantie en duidelijkheid. We hebben in het parlement verschillende vragen gesteld, ook over het problematische traject aan het Sportpaleis. We hebben er nooit een duidelijk antwoord op gekregen. We moeten politiek bekijken hoe we eruit kunnen geraken. Ik denk dat we dergelijke privaat-publieke constructies als BAM in de toekomst moeten vermijden. Een overheidscontructie die woordvoerder wordt van een privaat investeerder als Noriant, kan niet. Ik denk dat dat hier het grote probleem was.”