Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wim Van Hees: "Vinck kan niet eens met stijl verliezen"

Wim Van Hees: "Vinck kan niet eens met stijl verliezen"

Wim Van Hees van Ademloos is scherp voor BAM. "Als een organisatie zo slecht functioneert dan moet er ingegrepen worden. Als er geen andere oplossing is, dan moet die maar ontbonden worden."

wim1.JPG

“Dit is een ongelofelijk belangrijke dag. Een dikke proficiat voor alle Antwerpenaren. Op 2 januari 2008 zaten we rond een tafel met vijf gepensioneerden en toen hebben we gezegd we pakken een steen en gooien die zo hard in de Schelde dat het water nooit meer op dezelfde manier zal stromen. En vandaag kunnen we zeggen "yes, we did".”

Wat nu?
“We zullen in ieder geval verder gaan om ervoor te zorgen dat de uitslag uitgevoerd wordt. Ze zijn veel te lang doorgegaan zonder een fundamentele reflectie over waar ze mee bezig waren. De tanker moet nu stilgelegd worden en men moet gaan nadenken over de bemanning en de nieuwe koers. Men moet eens een correcte analyse maken van het probleem en dan zoeken naar oplossingen. In plaats van de kortste weg te zoeken tussen twee pijnpunten.”

Volgens Vinck is 40 procent ja-stemmen niet slecht en kan dat verhoogd worden als het probleem aan het Sportpaleis wordt opgelost.

“Meneer Vinck is een heel slechte verliezer. Hij komt uit een generatie die deel is van het probleem en niet van de oplossing. Vinck heeft nooit in zijn leven een bedrijf geleid dat een aannemersopdracht moest managen. Er zijn bij BAM verschillende fouten gemaakt die nooit werden hersteld. Integendeel, het is van kwaad naar erger gegaan. Als een organisatie zo slecht functioneert dan moet er ingegrepen worden. Als er geen andere oplossing is, dan moet die maar ontbonden worden. Maar wellicht kan er een oplossing gevonden worden met een ingreep op het niveau van het management. Er zijn voldoende bekwame mensen. De reacties van de tegenstanders toont in ieder geval aan dat ze niet eens met stijl kunnen verliezen.”