Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De bewakingscamera's in "Kaleidoscope"

De bewakingscamera's in "Kaleidoscope"

Kaleidoscope wordt een transdisciplinaire collaboratieve installatie-performance rond het gebruik van bewakingscamera’s en software die dagelijks onze gedragingen registreren en analyseren.

k_600_450.jpg

Twee dansers, twee muzikanten, twee verhalenvertellers, een beeldend kunstenaar, een software-ontwikkelaar en een mediator gaan samen aan de slag in een horizontale structuur. De gegevens die de camera registreert, worden in deze creatie niet gebruikt voor controle, maar worden artistiek ingezet voor een gezamenlijk spel. Een repressief controle-orgaan wordt zo een middel om te spelen, een gereedschap voor expressie, een vertelinstantie, scheidsrechter of een speler meer. We kiezen ervoor te werken met vrije software, die nadien zal worden verspreid onder een vrije licentie.

Co-productie Constantvzw, Mangrove-Tentactile, KWP De Pianofabriek. Met de steun van La Raffinerie & La Bellone
Locatie: La Bellone

Met: An Mertens, Kirsty Stansfield, Laïa Sadurní, Simon Yuill
25/11, 27/11 + 28/11 18:00-22:00
La Bellone, Bruxelles
in het kader van het festival Verbindingen/Jonctions 12
http://constantvzw.org/vj12/