Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Een culinaire wereldreis in Gent

Een culinaire wereldreis in Gent

Waterzooi is misschien het bekendste, maar lang niet meer het enige culinaire hoogstandje in Gent. In 'Een Vree(md) Gents Kookboek' leren we de keuken kennen van de nieuwe Gentenaars. Koks uit twaalf verschillenden culturen laten zien wat zij graag klaarmaken.

WIM7620.jpg

Foto's van Wimpi

Twee journalisten en een fotograaf gingen twee maanden lang op culinaire wereldreis in Gent. Met koks uit twaalf verschillende culturen deden ze boodschappen, bereidden ze heerlijke gerechten en gingen ze gezellig aan tafel. Al de recepten en verhalen werden gebundeld in 'Een Vree(md) Gents Kookboek', een sfeervol multicultureel kookboek boordevol keukengeheimen, sappige anekdotes en sprekende fotoreportages van culinaire omzwervingen in het Gentse.

Het kookboek werd voorgesteld in het buurtcentrum van de Brugse Poort. Een lange tafel was heerlijk opgedist met zoete Marokkaanse hapjes en muntthee, Indische pikante samosa's en papadam, Gentse vlaai, Chinese lekkernijen op basis van erwten en nog veel meer versnaperingen die de koks die meewerkten aan het kookboek voor de gelegenheid hadden bereid. Een heerlijk voorproefje van al het lekkers dat 'Een Vree(md) Gents Kookboek' te bieden heeft.

Algauw vulde de sfeer van het boek de zaal van het buurtcentrum. De koks mengden zich tussen het publiek en wisselden recepten uit onder elkaar. En het boek werd tussen de hapjes door als hete broodjes verkocht.

In het kookboek tafelen we met families uit Italië, Marokko, Gent, Turkije, Spanje, China, Iran, Ghana, Bulgarije, Zweden, India en Roma's. We krijgen gevulde deeglapjes, Chinese tofoesoep, komkommersalade uit Iran, Ghanese bakbanaan met boontjessaus, Baskische taart, en nog veel meer gerechten van de meest uiteenlopende origine voorgeschoteld. Thuis hebben wij alvast de Turkse linzensoep uit het boek klaargemaakt, een schot in de roos.

'Een Vree(md) Gents Kookboek' is een uitgave van Lannoo en werd bekroond met de diversiteitsprijs van De Week van de smaak.

WIM1004.jpg
WIM0888.jpg
WIM2210.jpg
WIM6187.jpg
_WIM9705.jpg
WIM8026.jpg
WIM8942.jpg
WIM5158.jpg