Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vlasmarkt Kortrijk: Feest voor meer inspraak

Vlasmarkt Kortrijk: Feest voor meer inspraak

Kortrijk, 28.11.2009. Ietsje na 15.30 start de Vlasmarch met een kleine 150 demonstranten door de binnenstad. L’Orchestre International Du Vetex houdt er de ambiance in. De kleurrijke stoet krijgt zelfs applaus van enkele bejaarden aan de rvt in de O.L.V.-straat.

DSC_0623 [].JPG

De Kortrijkse ‘Lange Wapper’?
 
Waarvoor is die demonstatie? De Kortrijkse Vlasmarkt is een pleintje in de schaduw van het nog in aanbouw zijnde shoppingcentrum ‘K’. Het plein is al jaren een plaats waar creatieve jongeren, jong volwassenen en eeuwig jongeren van geest elkaar ontmoeten.

Op de hoek van het plein wil men de buurt opwaarderen met flats. De cafés vrezen voor hun voortbestaan als het stadsbestuur verdergaat zoals het nu bezig is. Ze verdenken er de stad van dat ze zullen moeten wijken voor stijve tea-rooms.

Begin deze maand was er een overleg met het stadsbestuur en wat bleek… de overkant van het plein wordt binnen enkele jaren ook onder handen genomen! Nog meer appartementen rond de Vlasmarkt! Het was meer een éénrichtingsoverleg.
 
Om het behoud van de Vlasmarkt te eisen, tekenden een 1000-tal eensgezinden de petitie. Deze werd afgeven aan schepen Wout Maddens (Open-Vld).

Op de gemeenteraad van 14 december zal de Vlasmarkt zijn grieven voorleggen. Normaal gezien kan je een rechtstreeks verslag van deze gemeenteraad volgen op: http://axelweydts.wordpress.com/live-gemeenteraad-kortrijk
 
Feest
 
Het was een groot feest met onder andere ‘De Dolfijntjes’, ‘Lady Linn’, ‘Nomad’, ‘De Rijmtechniekers’, ‘Brothers on the run’, ‘Mich’, ‘Gèsman’ en nog een lange lijst van artiesten en DJ’s. De slechte weergoden waren van de partij maar ze waren niet sterk genoeg om de 1500 bezoekers thuis te laten. Dus stadsbestuur, denk niet dat je God bent!
 

DSC_0598 [].JPG
DSC_0614 [].JPG
DSC_0630 [].JPG
DSC_0633 [].JPG
DSC_0636 [].JPG
DSC_0640 [].JPG
DSC_0641 [].JPG
DSC_0657 [].JPG
DSC_0671 [].JPG
DSC_0710 [].JPG
DSC_0713 [].JPG
DSC_0764 [].JPG
DSC_0785 [].JPG
DSC_0790 [].JPG

Vlasmarkt is en blijft!

Vlasmarkt is en blijft!