Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Boycot Israël-actie in Carrefour Evere

Boycot Israël-actie in Carrefour Evere

Brussel -- Een 60-tal vredesactivisten hielden op zaterdag 28 november een boycot-Israël-actie in warenhuis Carrefour in Evere. Ze haalden Israëlische producten zoals Jafa-fruit, Sodaclub, Tivall-, Carmel- en Sabraproducten uit de rekken en informeerden de klanten om deze producten niet langer te kopen. Met de actie willen ze dat Carrefour en andere warenhuizen stoppen met de verkoop van alle producten uit Israël. Volgens de actievoerders gebruikt Israël een deel van de opbrengsten van de export voor hun kolonisatiepolitiek. De bouw van meer nederzettingen en repressie van Palestijnen. De actie werd georganiseerde door Coördinatie Boycot Israël en is onderdeel van de actiedag “boycot Israël”. Ook in andere steden werden er vandaag acties gevoerd.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: BoycotIsraelCarrefour.mp4  (69.08 MB)

Foto MediActivista

Vredesactiviteiten

Hoe mis is het toch om de alhier besproken activisten te koppelen aan de vrede. Wat is er zo vredig aan hun doelstelling en gedrag? Wanneer de wereld zou buigen voor de activistische verlangens dan zouden vooral Arabieren werkloos worden, zij vormen immers de meerderheid in Judea en Samaria? Joodse vestiging beslaat daar nog geen 3 procent van het land. Deze soort acties dus brengen, indien zij slagen ellende, vooral voor de arbeiders (Arabische dus), de ondernemers zoeken wel een nieuw oord om hun onderneming rendabel te houden.
Voorts is het pathetisch om in de wereld van vandaag waar mensenrechten worden vermorzeld in Afrika (Soedan), China, Zuid Amerika, ja, waar niet, te roepen om een boycot van de producten van Israel, een land dat althans tracht op morele wijze toch te blijven bestaan.

Doorgaan!

Een mooie reportage.
In Juli ben ik langs de jordaanoever aan Palestijnse kant
van Jericho tot Beit She'an gereisd en wat de grens tussen Palestina en Jordanie moest zijn bleek één grote bezette gemilitariseerde zone te zijn waar nog enkele arabische dorpjes proberen te overleven tussen Israelische militaire kampen, checkpoints en tankstations.

Net zoals we Zuid-Afrika op de knieen hebben gekregen, door druk van binnen uit en druk van buiten uit (boycot), zal Israel -deze laatste kolonie- vroeg of laat zwichten. Doorgaan dus! Proficiat aan alle aanwezigen!

Dat een aantal arabische families afhankelijk zijn van deze bezettingsbedrijven? Kan zijn, maar zou dergelijk argument (dat we ze daarom niet mogen boycotten) steekhouden wanneer we het vergelijken met bijv. de East-Indian company ten tijde van de kolonisatie? Gelieve niet terug te trekken want half Indie is afhankelijk van uw aanwezigheid? Laat me niet lachen...