Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Film Het Huis Anubis in première te Antwerpen

Film Het Huis Anubis in première te Antwerpen

Gisterenavond vond in de Antwerpse Metropolis de première plaats van de tweede film van het Huis Anubis. De Wraak Van Arghus. In aanwezigheid van de cast en enkele bekende koppen zoals Farouk Ozgunes, Goedele Lieckens en Ann Somers. De kinderen gingen helemaal op in deze nieuwe film. Spannend verhaal van een groep jongeren die op zoek gaan naar een spookkasteel en er tal van avonturen beleven.

erg.jpg

Net als voor de eerste film, ‘Anubis en het Pad der 7 Zonden’, neemt Dennis Bots ook
voor deze film de regie voor zijn rekening. Anjali Taneja en Alexandra Penrhyn Lowe
schreven samen het scenario.
De eerste film trok ruim 730.000 bezoekers naar de Vlaamse en Nederlandse
bioscopen en stond daarmee in de top 5 van de Vlaamse filmproducties van 2008.
De opnames van ‘Anubis en de Wraak van Arghus’ vonden plaats in België in de
studio en op locatie. De film wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution voor
Vlaanderen en door Independent Films voor Nederland en is een co-productie van
Studio 100 en Nickelodeon.

Omdat Appie jarig is, gaan de Anubisbewoners naar een oud landhuis. Tijdens Appies horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een gesloten deur zit een echt spookhuis verscholen. Maar als één van de Anubisbewoners daarna zoek is, lijkt het even niet meer voor de lol. Maken ze elkaar bang ? Of spookt het echt in huis ? Wanneer zijn vrienden één voor één verdwijnen, denkt Appie dat het huis bewoond wordt door een wraaklustige vampier en is hij vastbesloten om hem te verslaan. Maar Nienke twijfelt. Want waarom vindt ze overal in huis boodschappen over vriendschap en eenzaamheid ? En wie is de vreemde man die in huis ronddoolt ? Een hulpje van de vampier, of probeert hij hen iets duidelijk te maken ? Als Appies actie mislukt, lijkt alles verloren. Maar dan neemt Nienke het heft in handen en bedenkt een dapper plan waarmee ze Fabian en alle andere verdwenen vrienden probeert te redden. Zal het Nienke lukken, of gaan ze voor altijd ten onder aan de wraak van Arghus ?

cast Loek Beernink
Iris Hesseling
Lucien van Geffen
Vincent Banic
Vreneli van Helbergen
Kevin Wekker
Marieke Westenenk
Gamze Tazim
Sander van Amsterdam
Patrick Wessels
Claartje Janse
Peter Van den Begin
Bram van der Vlugt