Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Met de gocart naar Kopenhagen

Met de gocart naar Kopenhagen

gocart1.jpg

"Samen met drie vrienden zijn we met een gocart vanuit België naar Kopenhagen gefietst om het klimaatthema op de weg te brengen en bij de mensen in de huiskamers," zegt Tine van JnM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu). "Elke nacht hebben we bij mensen aangebeld om bij hen te logeren. Iedereen ontving ons met open armen."

"Onze gocart heeft ook nogal een hoge aaibaarheidsgehalte. De meeste mensen vragen ons wat we doen en waarom. Zo hadden we de gelegenheid om hen meer informatie te geven. We waren een 17-tal dagen onderweg. Niemand geloofde dat we er gingen geraken maar het is ons gelukt. Koen heeft een bidprentje van Pater Damiaan aan iedereen gegeven die ons heeft geholpen. Pater Damiaan is de patroonheilige van de hopeloze zaken. De klimaattop is ook een hopeloze zaak."

"We hebben hier al aan verschillende acties deelgenomen. Verder hebben we in het Klimaforum een aantal conferenties gevolgd en heel interessante bewogen mensen gehoord. Dat geeft ons weer inspiratie en zin om er tegenaan te gaan," zegt medefietser Koen"

gocart.JPG

Goed voor voor de discussie

Wordt het warmer of kouder? Tijd voor nieuwe inzichten en nog geheel wetenschappelijk ook:
http://www.youtube.com/watch?v=dKoUwttE0BA

over de grenzen van de draagkracht van onze aarde

Ik hoop dat met 'het jaar van de biodiversiteit' in 2010 het probleem van de milieuvervuiling eindelijk meer zichtbaarheid krijgt. Het gaat dus niet zozeer over enkele graden warmer of kouder, alhoewel dat in sommige delen van de wereld rampzalige gevolgen heeft. Maar de problemen met ons milieu zijn alomvattender en diepgaander dan enkel het klimaat dat een beetje extremer wordt. We gaan over de grenzen van de draagkracht van onze thuisplaneet. En er is, voor zover kosmologen het kunnen inschatten, geen tweede aarde binnen handbereik... Conclusie: zelfs al is er geen totale zekerheid over de punten en de komma's, we moeten dit immense probleem niet te licht opvatten.

Keltoum

Gepost door Keltoum
17.12.2009