Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Kopenhagen Klimaattop

Met de gocart naar Kopenhagen

gocart1.jpg

"Samen met drie vrienden zijn we met een gocart vanuit België naar Kopenhagen gefietst om het klimaatthema op de weg te brengen en bij de mensen in de huiskamers," zegt Tine van JnM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu). "Elke nacht hebben we bij mensen aangebeld om bij hen te logeren. Iedereen ontving ons met open armen."

Lees meer / 2 comment(s)

Organisator van protestactie 'Reclaim the Power gearresteerd

Morgenvroeg staat er een grote actie van burgerlijke ongehoorzaamheid op het programma. Activisten zullen 's morgens proberen om het klimaattopconferentiecentrum te bestormen. Ze hopen daarbij hulp te krijgen van de ngo's die binnen zitten. De bedoeling is om binnen een volksvergadering te houden als protest tegen de weinig ambitieuze houding van het westen om iets te doen aan de klimaatcrisis.

Lees meer / 0 comment(s)

Naomi Klein in Christiania

Gisteren werd er een reclaim de power party gehouden in Christiana. Het was massatoeloop omdat de bekende andersglobalisten Naomi Klein en Michael Hard waren uitgenodigd om te spreken.

foto4.JPG
Foto Jan Janssen

De grote tent waar het gesprek werd gehouden was algauw nokvol. En buiten stonden ze in lange rijen in de vrieskou aan te schuiven. Christinania was voor de gelegenheid in een feeërieke kerstsfeer met overal kerstlichtjes, stands met drank en een volkskeuken.

Lees meer / 0 comment(s)