Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Gaza, een jaar later: herdenkingswake

Gaza, een jaar later: herdenkingswake

Op 27 december 2008 begint Israël een oorlog tegen de Gazastrook. Hele families worden daarbij gedood, hun huizen vernield, de openbare infrastructuur verwoest. Daarnaast is er de blokkade van de Gazastrook, die Israël al sinds juni 2007 in stand houdt. Voor de ogen van de internationale gemeenschap. Ook al is deze blokkade illegaal en houdt ze de bevolking van Gaza in een wurggreep.

In herinnering aan de dodelijke aanval op Gaza en als protest tegen de blokkade, organiseert de solidariteitsbeweging intal een herdenkingswake voor de bevolking van Gaza, op zondag 27 december op het Brussels Muntplein, van 16 tot 18 uur.

Met een optreden van de muziek- en zanggroep Rissala, de getuigenis van de moeder van een Palestijns oorlogsslachtoffertje dat in België wordt verzorgd, en met een fakkelwake als symbool van vrede en gerechtigheid.

Dit initiatief wordt gesteund door de volgende verenigingen: vzw Vrede, de Association belgo-palestinienne (ABP), de PVDA, de LCR, Comac-wijken, de Coordination du Brabant Wallon pour une paix juste au Proche Orient, de Mouvement Chrétien Pour la Paix (MCP), AFD Europe (Alliance for Freedom and Dignity), Codip, het Vlaams Palestina Komitee, de Groupe Proche Orient Santé, de Coördinatie Boycott Israël (COBI) en de groep Rissala.

NB: De wake wordt voorafgegaan door een manifestatie die vertrekt aan de Stalingradlaan (kruispunt Zuidlaan) om 13.30 uur, op initiatief van de Mouvement Citoyen Palestine.