Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Oproep: Zing mee met Antwerpen voor Haïti

Oproep: Zing mee met Antwerpen voor Haïti

Van: Onderwijsbeleid. [mailto:Onderwijsbeleid@stad.Antwerpen.be]
Verzonden: dinsdag 19 januari 2010 08:58
Onderwerp: oproep: zing mee met Antwerpen voor Haïti

Beste,

Op woensdagavond 20 januari (17-18 uur) verzamelt Antwerpen zoveel mogelijk volk op de Groenplaats om aan Vlaanderen te tonen dat onze stad een groot hart heeft voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Meer info vinden jullie in het persbericht hieronder.

Persbericht 18 | 01 | 2010

Zing mee met Antwerpen voor Haïti

Op woensdag 20 januari zingen Antwerpenaars vanaf 17.15 uur op de Groenplaats voor Haïti ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving.

Ook Antwerpen is geschokt door de ramp in Haïti. Daarom trekt de stad 12500 euro uit voor hulp en heropbouw. Daarnaast komen een aantal Antwerpenaars met het hart op de juiste plaats samen in de traditie van ‘Antwerpen Zingt’ om te zingen voor Haïti. Op woensdag 20 januari is iedereen vanaf 17.15 uur welkom op de Groenplaats, die voor enkele uren omgetoverd wordt tot een festivalterrein. Voor 5 euro krijgen bezoekers toegang tot dit evenement. Uiteraard staat het iedereen vrij om meer te geven.

Programma

* vanaf 17.15 uur - enkele topdeejays warmen het publiek op
* tussen 18 en 18.30 uur - mini-optredens van onder andere Sandrine en Sylver
* tot slot - bezoekers zingen mee met het Antwerpse volkslied: 'Antwaarpe', gebracht door De Strangers
* presentatie: Zoë Van Gastel en Marc Franssen van atv

De opbrengst van het gezang wordt samen met de steun van de stad overhandigd tijdens de grote liveshow van vrt en vtm op donderdag 21 januari.

Ook giften zijn welkom
Wie er woensdag niet bij kan zijn, kan een gift storten op het rekeningnummer 733-0380347-40 van ‘Antwerpen voor Haïti’. Daarnaast kunnen bijdragen gedeponeerd worden in de speciale collectebus voor Haïti die vanaf dinsdag 19 januari elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur aan de balie van stadhuis staat.

‘Zing mee met Antwerpen voor Haïti’ is een initiatief van Antwerpenaars Pieter Loridon, Matthias De Caluwe en Michael Schouwaerts en krijgt de steun van de stad Antwerpen.
Verder kreeg het initiatief ook de medewerking van atv, communicatiebureau LDV United, brouwerij De Koninck, festival Laundry Day, licht- en geluidsfirma Flashlight, bewakingsfirma Scorpions Security, gerechtsdeurwaarderskantoor Modero en een groep enthousiaste voetbalstewards.

Met vriendelijke groeten,

Algemeen Onderwijsbeleid Antwerpen
Stad Antwerpen | Actieve Stad
Lange Gasthuisstraat 29 | 2000 Antwerpen
tel + 32 3 201 33 40 | fax +32 3 201 33 69
onderwijsbeleid@stad.antwerpen.be | www.antwerpen.be