Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Groene Waterman Prijs 2009 gaat naar Philipp Blom

Groene Waterman Prijs 2009 gaat naar Philipp Blom

De Duitse auteur, historicus en journalist Philipp Blom kreeg op vrijdag 5 februari in het Antwerpse stadhuis de Groene Waterman Prijs 2009 uitgereikt voor zijn boek 'Duizelingwekkende jaren', een Europese geschiedenis van de periode 1900-1914.

Winnaar Philipp Blom en Schepen Philip Heylen.jpg

Philipp Blom mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van Schepen voor Cultuur, Philip Heylen.

De jury, die bestond uit Edith Aerts, Iris Stroep, Diane Vangeneugden en Katrien Merckx van de Antwerpse boekhandel De Groene Waterman, aangevuld met Mauro Pawlowski en journalist Marc Reynebeau, noemde het boek van Blom "dwingend, glashelder en vlot geschreven proza, een boek dat getuigt van een grote erudiete veelzijdigheid, een uitstekende kroniek met drama, passie en ontroering, een stijlvolle gids over een tijd van opwinding en angst, waarin elke pagina een feest is van ideeën en gebeurtenissen, elk hoofdstuk een cocktail van fundamentele sociale, politieke en technologische veranderingen en dit alles verpakt in een helder en overzichtelijk kader". Andere genomineerden voor de Groene Waterman Prijs waren onder meer Peter Handke, Sami Zemni en Atiq Rahimi.

De publieksprijs ging naar Sami Zemni voor zijn boek 'Het Islamdebat'.

Meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157623369981810/show/

Groene Waterman Prijs 2009

Ook' misschien' vermelden dat de Publieksprijs ging naar Sami Zemni met 'zijn boek 'Het Islamdebat'.