Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Chip en PIN voor credit en debet kaart gekraakt in Europa

Chip en PIN voor credit en debet kaart gekraakt in Europa

Chip en PIN lezer kunnen misleid worden om transacties uit te voeren die niet werden gevalideerd met een PIN code. Dit zet natuurlijk de deur open naar fraude met betaalkaarten.

Onderzoeker van de Cambridge Universiteit vonden een fundamentele fout in het EMV -Europay, MasterCard, Visa - protocol. Dit is de grondslag van het chip-en-PIN validatie systeem voor alle debet en credit kaarten.

Als gevolg hiervan, kan een apparaat gecreëerd worden die de communicatie tussen de kaart en de point-of-sale terminal kan onderscheppen. Hierdoor kan de terminal om de tuin geleid worden en zo een ongeldige PIN code accepteren als een geldige.

"Chip en PIN is fundamenteel gekraakt", verklaarde Professor Ross Anderson van de Cambridge Universiteit aan ZDNet UK. "Banken en handelaars vertrouwen op de woorden "PIN geverifieerd" op hun kastickets en terminals, maar zij betekenen niks.

Bron:

Bronlink kwam niet goed

Bronlink kwam niet goed door, waarvoor excuus:
http://news.zdnet.co.uk/security/0,1000000189,40022674,00.htm