Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Voor € 10.000 aan apparatuur gestolen bij onsnieuws.be

Voor € 10.000 aan apparatuur gestolen bij onsnieuws.be

Deze nacht hebben we bezoek gehad. Zowel in onze lokalen als in die van onze huisgenoten is er ingebroken. Bij ons zijn er twee computers voor de videomontage, drie fototoestellen, twee laptops,... gestolen. Alles samen toch 10.000 euro waard.

001_P1020660_600.JPG

Alle deuren werden opengebroken, elke kast die op slot kan, werd geforceerd. Dat de schade beperkt bleef hebben we te danken aan een vooroorlogse brandkast waarin we videocamera's en dergelijke bewaren.

Op minder dan twee weken van de lancering van ons nieuw mediaproject komt deze diefstal wel zeer ongelegen.

We zaten op schema met onze inkomsten, met materiaal, ... maar nu hebben we dus € 10.000 meer nodig dan voorzien.

We zijn dus zeer dringend op zoek naar € 10.000 om de gestolen laptops, montage-computers en fototoestellen te vervangen.

Elke euro is dus meer dan welkom: 001-4736697-69

001_P1020662_600.JPG

De tafel waarop tot gisteren avond druk video's werden gemonteerd.

001_P1020671_600.JPG

Ook alle kastjes werden opengebroken

001_P1020680_600.JPG

Oude computers die onbruikbaar zijn werden op een hoopje gegooid

Zijn die spullen verzekerd?

Zijn die spullen verzekerd? Ik neem aan van wel. Hoeveel van de gestolen goederen zouden door jullie verzekering worden vergoed? Waarschijnlijk niet de volle 100%, maar toch wel een deel ervan?

neen

Neen de spullen zijn niet verzekerd. Het was veel te duur omdat we volgens de verzekering in een risicobuurt zitten...

Veel steun en goede moed !!!

Ik ken er eigenlijk niets van, maar ik vermoed dat zo'n verzekeringspremie toch ook afhangt van hoe goed de goederen beveiligd zijn?

Jullie gebouw was goed beveiligd en enkele jaren geleden is er nog geïnvesteerd in een stevige buitendeur, tussendeuren en sloten. Dat alles is geen waterdichte garantie, maar jullie hebben het nodige gedaan, behalve dan die verzekering. Ik ben van mening dat jullie een (te) groot risico hebben genomen, door die spullen niet te laten verzekeren.

Diefstal is, jammer genoeg, een maatschappelijk probleem. Ik vind het heel erg dat jullie daarvan slachtoffer zijn geworden en nog wel op een zeer pijnlijk moment: net voor de lancering van een veelbelovend nieuw mediaproject. Ik wil jullie dan ook veel steun en courage toewensen.

Laat ons door dit treurige voorval niet afleiden om van de lancering van ons nieuwe mediaproject een succes te maken!!

Inbraak

Spijtige zaak. de daders vinden nog een groter probleem. Verhuizen is een optie maar dat is toegeven dat je in een gevaarlijke buurt woont. Goed alarm met videobewaking laten instaleren. Dure zaak! Geeft dit resultaat? Ik weet het niet.

Verzkeing te duur? Is typisch in ons land, een verzekering kan je hier krijgen als zij er kunnen aan winnen en niet omgekeerd.

En de politie is je vriend maar zij staan hier ook machteloos tegenover. Als de daders gepakt worden: procedurefouten, slechte jeugd en ze zijn sneller vrij dan dat de politie hun verslag kan maken.

Tegenwoordig is de brave Belg of brave allochtoon de slechte en wordt het krapuul beschermt.

Is voor mij geen maatschappelijk probleem. Keiharde reactie wel. De bandieten worden hier goed beschermd.

of is hier meer aan de hand ?

of is dit een 'preventieve actie' tegen een onafhankelijk medium ? Een vraag die jullie je allicht ook gesteld hebben.

De vraag kan eventueel gesteld worden ...

... maar het antwoord is volgens mij vrij duidelijk. De andere organisaties in het gebouw zijn ook bestolen. (Daar is o.a. een organisatie bij die consumenten helpt om de voordeligste energieleverancier te vinden.) De dieven gingen erg doelmatig te werk. Ik denk niet dat ze andere dan materiële motieven hadden.

Diefstal

Dag vrienden,
Het is jammer dat er zulke gewetenlozen mensen bestan ! ik hop dat de politie een
serieus onderzoek zal voeren.

Goede moed

kdjo

Zinsconstructie, standaard?

De Standaard en Het Nieuwsblad brachten het nieuws zaterdag op hun websites. Zinsconstructie en nalezen blijken niet meer gebruikelijk in de kwaliteitsjournalistiek.

De Standaard: 'Alle laptops die ze vonden, hebben de inbrekers meegenomen', zegt Han Soete van onsnieuws.be weten.
Het Nieuwsblad: 'Alle laptops die ze vonden, hebben de inbrekers meegenomen', zegt Han Soete van onsnieuws.be weten.

Ze lezen het dus niet eens meer, voor ze het overnemen. Misschien is het wel autofeed?
Enfin, wel goed dat ze er aandacht aan schenken.

Vooroorlogse brandkast
Deze zin uit het artikel vind ik wel leuk en is bovendien foutloos:
Dat de schade beperkt bleef, hebben we te danken aan een vooroorlogse brandkast waarin we videocamera's en ander materiaal bewaren.

Zijn jullie ook geholpen met

Zijn jullie ook geholpen met materiaal? En zo ja, wie is hiervoor de contactpersoon?
Computers worden vaak vervangen voor ze stuk zijn...

Kan goedkoper

Twee computers voor de videomontage, drie fototoestellen en twee laptops. Tegenwoordig - dankzij de scherpe concurrentie - zou de helft van dat bedrag moeten volstaan om de toestellen te vervangen. Desnoods tweedehands.

nog goedkoper

het goedkoopste is het materiaal te leasen (de verzekering zit dan trouwens in de leasing inbegrepen) en je gebruikt het materiaal maar zolang dat je het echt nodig hebt (per week of per maand) en zolang je geld hebt (gezien je campagne niet zo vlot loopt) en het laatste voordeel is dat als het materiaal defect is of je het wilt vervangen je het gewoon vervangt.
Ik weet informatici hebben graag bezit over hun materiaal en willen er graag mee bezig zijn, maar ze moeten met services en uptime bezig zijn, niet met hardware en installaties dat is duur tijdverlies.