Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Verkiezingsshow Nieuwpoorttheater Gent

[Fotoreportage] Verkiezingsshow Nieuwpoorttheater Gent

zo 8 oktober 2006
Doorlopend van 8u00 tot 22u00 in Nieuwpoorttheater onder ruime publieke belangstelling kregen de mensen non-stop de meest recente uitslagen.

Gastheer Gunter Lamoot leide het ganse gebeuren in goede banen met de nodige humor, intelligente commentaren en kritiek.
Werner Trio(Presentator bij Klara) dromend van een jaar in ballingschap, nodigde in de loop van de namiddag mensen uit aan zijn tafel voor de pittige gesprekken.

DSC_4540.jpg

Een van zijn eerste gasten was Peter Boeckx, maker van "Vlaamse choc", over het ware gelaat van het VB. Er werd vooral gepraat over de dark side van het VB.

Anne Van Lancker, Europarlementslid en voorzitster van Zij-kant, de vrouwenbeweging van Sp.a, werd aan de tand gevoel over vrouwen en politiek. In het publiek had me dan toch liever vrouwen met hersenen in de politiek.

TiensTiens,een stadskrant, op poten gezet door een bonte schare vrijwillige pennenslijpers. Vertegenwoordigd door Mathias Bienstman en Pascal Debruyne gingen ze na, in de aanloop naar de stembusslag hoe problemen, situaties of actoren in de lokale pers in beeld worden gebracht.
Ico Maly van Kif Kif werd aan de tand gevoeld aangaande zijn nationaliteit. Na iets wat lange inleidende vragen over zijn vorig leven en loopbaan ging het dan tenslotte toch over het het gemeentelijk stemrecht voor niet EU-burgers.

BEN BENAOUISSE, ILKNUR CENGIZ en STEF AMPE Ben Benaouisse, Ilknur Gengiz en Stef Ampe zaten samen aan de tafel en hadden het vooral over het spannings veld tussen kunst, cultuur en politiek.

Alles werd afgewisseld met muzikale acts van o.a. Djamel met TRIO RAI, Marijke Pinoy, Mirko en Cecilia Kankondo zongen Soeur Sourire.
Wim Willaert protesteerde op piano en bracht o.a. werken van Tom Lanoye en Bertolt Brecht in het West-Vlaams.
Het publiek werd absoluut niet aan zijn lot overgelaten, Gunter Lamoot peilde naar hun stemgedrag.

DSC_4507.jpg
DSC_4514.jpg
DSC_4517.jpg
DSC_4538.jpg
DSC_4531.jpg
DSC_4529.jpg
DSC_4602.jpg
DSC_4524.jpg
DSC_4544.jpg

"verkiezingsshow". Dat is

"verkiezingsshow". Dat is het juiste woord. En aan zo'n show doe ik niet mee. Stem niet, denk zelf.