Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Maaike Neuville van Droom de Stad: "Onrechtstreeks hebben de artiesten de uitslag wel beïnvloed"

Maaike Neuville van Droom de Stad: "Onrechtstreeks hebben de artiesten de uitslag wel beïnvloed"

Naast het grote evenement 0110 waren er ook andere projecten in Antwerpen die een positieve mobilisatie teweegbrachten zoals het project 'Droom de Stad'. We vroegen Maaike Neuville, actrice en medewerkster van het project wat ze vindt van de verkiezingsuitslag in Antwerpen.

droomdestad.jpg

Eén van de 4000 dromen op Droom de Stad

Wat is je reactie op de stembusuitslag?
"Ik ben heel positief over de uitslag. De cijfers liegen er niet om. Het VB is in het algemeen niet groter geworden in Antwerpen ondanks het kartel. Ik ben vooral benieuwd wat Patrick Janssens nu gaat doen."

Denk je dat 0110 en aanverwante projecten zoals Droom de Stad het stemgedrag hebben beinvloed?
“Al de verschillende events als 0110 en Droom de Stad hebben volgens mij niet echt rechtstreeks maar wellicht wel onrechtstreeks de uitslag beïnvloed. Ik heb er met veel mensen over gesproken en iemand zei me onlangs dat al die kleine beetjes bij elkaar opgeteld wel iets groots maken. En dat is waar. Het geeft een heel ander beeld van de stad als er allerlei dingen worden georganiseerd waar mensen een teken geven dat ze niet tegen maar voor iets zijn. Ik denk dat dat heel belangrijk is.”

Wordt er nog verder iets gedaan met 'Droom de Stad' of valt het allemaal stil?
“Droom de stad is een project dat veel mensen een positieve boodschap wou meegeven. We willen met de dromen nog iets doen en onder andere ook archiveren. Nu gaan we eerst uitrusten want het is een hectische periode geweest. We gaan nadien kijken of er in de toekomst nog vraag is om het nog eens te organiseren.”

Wat zijn je verwachtingen voor de toekomst?
“Wat de toekomst van de stad betreft is het echt afwachten. Ik heb er wel een goed oog op. Patrick Janssens heeft een goede campagne gevoerd, dus ik ga ervan uit dat hij wel weet waar hij mee bezig is. Ik hoop alleen dat hij de andere partijen er terug gaat bij betrekken en niet alleen voortgaat.”

Zie ook:
Alles over Droom de Stad
Lees enkele dromen
Video