Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Kunstlab AVElinks

Kunstlab AVElinks

De kersverse vzw KunstLab AVElinks werd op 13 oktober gelanceerd in De Kaleidoscoop in Mortsel en deelde voor die gelegenheid muziek uit in plaats van suikerbonen.

Kunstlab AVElinks gaat voor zijn theaterstukken steeds op zoek naar nieuwe thema’s, nieuwe kunstuitingen, nieuwe combinaties. KunstLab, de naam zegt het, Het is een lab om te experimenteren met kunst. Door jong talent, door oude rotten in het vak. Het moet borrelen. En het mag al eens ontploffen.

Dit laatste werd letterlijk vertoond op de knallende openingsavond. Je zag ze lopen in witte stofjas, verwilde haren alsof iedereen geëxperimenteerd had met de breinaalden in stopcontacten. Verrassend werd de bezoeker belicht met een kader in de hand, het beeld vastgelegd door een fotografe die eerder aan een laborante deed denken. Champagne werd proefkundig in de gelukkig nieuwe proefbuisjes aangeboden. Eenmaal binnen zat je in een andere wereld, een wereld van artistiek, theatraal en muzikaal talent. Je zat midden in de spotlights en Wim Geysen begroette je persoonlijk met een warme dank dat je er was geraakt. Iedereen werd ingeschakeld om de gasten het zo aangenaam mogelijk te maken. Hapjes en drankjes werden kunstig aangeboden. Eenmaal je de sfeer te pakken had kom men genieten van fragmenten uit de projecten van Kunstlab AVElinks.

kunstlab.jpg

'Stille zaterdag' vertelt over generatieconflicten, tienerzwangerschap en de (on) mogelijkheid tot communicatie binnen een gezin. 'Stille zaterdag' is gebaseerd op de gelijknamige jongerenroman van Bart Demyttenaere en Wim Geysen die in het voorjaar van 2006 verscheen bij uitgeverij Manteau.

Spiegelschrift: Een brief, ik schrijf je een brief, ook al ken je me niet. Het is de enige manier. Vandaag ben ik twintig geworden. Wenskaarten, cadeautjes, lekker eten…
Deze woorden vormen het begin van een intensieve briefwisseling tussen twee jonge mensen. Babbe heeft alles om gelukkig te zijn. Dennis is gelukkig. Spiegelschrift werpt een licht op hun twijfels, gevoelens, verlangens. Bart Demyttenaere en Wim Geysen brengen hun roman op de planken, in de vorm van een intieme vertelproductie.

Flits, een monoloog door Wim Geysen in opdracht van Ouders van Verongelukte kinderen vzw. In 2001 contacteerde OVK vzw auteur en theatermaker Wim Geysen om gezamenlijk een sensibilisatiecampagne op te zetten rond verkeersveiligheid in al haar aspecten en verkeersongevallen met jongeren in het bijzonder. Het resultaat van deze samenwerking is Flits, een theatermonoloog die verrast, overrompelt en to nadenken dwingt.

De Man van Taal. In De Man van Taal volgen we de belevenissen van een worm die mens wil worden en daarom op zoek gaat naar taal. Hij ontdekt letters, woorden en grammatica, verdwaald in verhalen, wordt bekoord door het woord en het geknetter van de letter. Zijn leeshonger is niet te stillen, maar zal hij ook slagen in zijn opzet en al lerend een hoger bestaansniveau bereiken? Dit multimediale theaterstuk werd gecreëerd op vraag van de Gemeentelijke Bibliotheek van Brasschaat. De toeschouwer worden ondergedompeld in een bad van taal, met muziek als klaterend water en animatiefilm als deugddoend schuim.

Eerlijk Gezegd. In Eerlijk gezegd evalueren twee dertigers hun relatie. Peter is schrijver, Leen biologe. Hun gesprekken gaan over de voortplanting der dieren, brandbulapparaten en het belang van een goed glas champagne. Over trouw en ontrouw. En alles daartussen. Eerlijk gezegd is een opwindende, prikkelende dialoog, ondersteund door zang, dans en videobeelden. Gefilmd op locatie in Antwerpen, Gent en Brussel.

Jezus en de Barbara’s. ‘In de naam van de faam van de vader en de moeder’ is een krachtige, poëtische tekst die handelt over de geboorte va een kind en de bijhorende gevoelens van een vader. Woord, beeld en muziek in een explosieve mengeling. Poëzie op sterk water!

Als na dit lezen je honger nog niet gestild is, kijk dan niet in je koelkast maar ga gerust een voorstelling zien.
http://kunstlabavelinks.be

DSC_4616.jpg
DSC_4634.jpg
DSC_4640.jpg
DSC_4646.jpg
DSC_4649.jpg
DSC_4663.jpg
DSC_4670.jpg
DSC_4694.jpg
DSC_4696.jpg
DSC_4700.jpg
DSC_4723.jpg
DSC_4733.jpg
DSC_4742.jpg
DSC_4757.jpg