Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Biodiesel voor beginners

Biodiesel voor beginners

Wat is biodiesel nu eigenlijk? We starten met 1 minuut scheikunde maar verder hebben we het over koolzaad, de impakt van biodiesel op CO2 en andere emissies, de exploderende biodiesel markt, de producenten in Belgie enz enz…

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (6.86 MB)

Red061111_Biodiesel3.jpg

Verder precisering:

- Als 5.75% van de petroleumdiesel aan de pomp vervangen wordt door biodiesel, dan zakt de CO2 uitstoot van Belgie met 1 miljoen ton. En niet als ALLE petroleum diesel vervangen wordt door biodiesel voor alle duidelijkheid; in dat geval zou de CO2 reductie ongeveer 12 miljoen ton bedragen (eigen schatting).

- de diesel aan de pomp in Belgie bevat mogelijks wél al biodiesel sedert 1 november, maar die is dan grotendeels, indien niet volledig, geimporteerd uit het buitenland.

(uitgezonden op Radio Centraal op 11 November 06)