Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Al die emotie van de voorbije weken. 't Moest nog eens verwerkt worden.

Al die emotie van de voorbije weken. 't Moest nog eens verwerkt worden.

door Nancy - ABVV

De manifestatie was heel goed gisteren. Heel sterk. De mensen van het fabriek waren in grote getale aanwezig. De speechen op het einde waren sterk en goed.

Ik kreeg zo de tranen weer in mijn ogen. 't Was voor mij of alles van de voorbije weken en dagen terug boven kwam, he. Het moest allemaal nog eens verwerkt worden.

Maar de solidariteit was ook heel groot en kwam vanuit alle kanten, vanuit vele sectoren. Dat zal ons steunen de volgende weken.

Langs de andere kant, al dat nieuws van de voorbije dagen is wat overdonderend, ik bedoel over nieuwe modellen en beloftes en zo. Maar we weten niet wat dat concreet inhoud. Eerst was't maar 1.500 binnenhouden en nu spreken ze over 3.000, maar wat betekent dat.? Is dat blijven maar altijd maar op werkloosheid staan? Er moeten toch concrete plannen zijn.

Afin, morgen maandag begint het opnieuw. We moeten nu serieus gaan spreken. Niet over 2009 en nog later. Maar over de komende weken, over 2007 en 2008.
Maandag om 2 uur is't ondernemingsraad. Daar gaan we zoveel mogelijk vragen, we moeten er alle informatie uit halen die we kunnen loskrijgen. En daarna is het onderhandelen. Dan beginnen ook de twee maanden van de Wet Renault te lopen.

Voor ons betekent het in eerste instantie zeker staken. We hebben immers niets in handen. We hebben het ook gehoord op het einde van de manifestatie. Werd daar gesproken over terug aan het werk? Totaal niet.

VW-Vorst bloggers

Gepost door VW-Vorst bloggers
03.12.2006

Tags