Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wereldwijd protest naar aanleiding van 5 jaar Guantanamo Bay

Wereldwijd protest naar aanleiding van 5 jaar Guantanamo Bay

BRUSSEL -- Donderdagavond verzamelden tientallen activisten en sympathisanten van Amnesty International aan de Amerikaanse ambassade om actie te voeren naar aanleiding van de ongelukkige vijfde verjaardag van Guantanamo Bay. Exact vijf jaar geleden startte de VS met het opsluiten van terreurverdachten in Guantanamo Bay zonder enige vorm van process.

guantanamo10.JPG

De actievoerder roepen de Amerikaanse overheid op om de Guantanamo Bay gevangenis onmiddellijk te sluiten. Ook wereldwijd protesteerden duizenden Amnesty International leden en symphatisanten tegen Guantanamo.

De activisten trotseerden het stormweer verkleed in oranje overall, het ondertussen wereldberoemde gevangenisplunje van de Guantanamogevangenen. Jan Brocatus directeur van AI Vlaanderen gaf een speech waarin hij de Amerikaanse regering opriep om deze onrechtvaardige situatie recht te zetten. Hij wees ook op de verantwoordelijkheid van de wereldleiders om de VS onder druk te zetten opdat ze ook het internationaal recht zouden respecteren. Na de toespraak droegen de actievoerders een grote taart in de vorm van de Guantanamo gevangenis inclusief openluchtcellen en gevangenen. Ze wandelden met de grote taart over de Regentlaan tot voor de Amerikaanse ambassade waar ze de taart toonden aan de voorbijrijdende automobilisten. Ze werden op getoeter onthaald.

In totaal hebben er meer dan 750 mensen van 45 nationaliteiten vastgezeten in Guantanamo Bay. Jarenlang opgesloten en gefolterd zonder enig vorm van proces. Onder de gevangen waren kinderen van 13 jaar oud evanals mensen die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Of mensen die Pakistan en Aghanisatan aan de VS overhandigden voor grote sommen geld.

Vijf jaar later zitten er nog steeds 400 mensen in Guantanamo Bay en geen enkele gevangen is tot nu toe voor de rechter verschenen. Ze weten ook niet hoe lang ze nog gaan vastzitten.

Volgens Amnesty International is Guantanamo Bay het symbool bij uitstek van de mensenrechtenschendingen die worden gepleegd in naam van de war on terror. Men moet terrorisme bestrijden maar men moet hierbij de mensenrechten respecteren. Alleen dan is terreurbestrijding effectief mogelijk aldus Amnesty International.

Meer info op: http://www.aivl.be/index.cfm?PageID=3086

guantanamo1.JPG
guantanamo3.JPG
guantanamo2.JPG
guantanamo5.JPG
guantanamo6.JPG
guantanamo8.JPG
guantanamo9.JPG

Pak Skull en Bones aan de oorzaken!!!

Het beeld van Guantanamo bay
moet in de hersens van de mensen geprint blijven met de message die erbij hoort; WILLEKEUR
Dit zijn kenmerken van dictatoriale regimes
Ze zijn juist blij dat dat hier effe herhaalt word...= extra publiciteit...
daarmee toch goede aktie hoor!
Sluit onschuldigen op en doe zelf voort met je staatsterrorisme. MINDCONTROL
Via de nano chip methode in verplichte vaccinaties (na een of ander bogus 'pandemie')
zijn ze van plan de wereld te domineren en van ons slaven te maken.
Hoe groter de absurditeit hoe moeilijker te ontkrachten.
Ik ben al 5 jaar pijnlijk onthutst over wat er aan het gebeuren is zo mega slechte mensen....
En toch zijn er maar 3000 leden in de club van Skull en Bones .......een van de ergste geheime genootschappen waar Bush en co in zitten sinds hun jeugd
Daar kan je wel iets aan doen!!!!!
PAK DE OORZAKEN AAN NIET DE SYMPTOMEN
www.911belgium.cjb.net