Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Boycotactie tegen Israëlische producten in Antwerpen

Boycotactie tegen Israëlische producten in Antwerpen

ANTWERPEN -- Het Vlaams Palestina Komitee hield gisteren een boycotactie voor de Delhaize aan het museum van Schone Kunsten in Antwerpen. De actie kadert in de actieweek van het VPK waarbij in gans Vlaanderen voor verschillende supermarkten boycotacties tegen Israëlische producten werden gehouden. De actievoerders informeerden de klanten van de Delhaize en vroegen hen om geen Israëlische producten te kopen zolang Israël haar bezettingspolitiek blijft handhaven en de internationale resoluties niet naleeft.

actie11.JPG

De klanten konden een protestbrief ondertekenen waar ze de directie van de Delhaize vragen om de Israëlische producten uit haar rekken te halen. Het gaat om de bekende merken Tivall, Sabra, Jafa en Carmel. Volgens de actievoerders is een economische boycot een vreedzaam en efficiënt middel die ook vroeger geholpen had om het Apartheidsregime in Zuid Afrika te ontmantelen. Daarenboven legt een boycot de belangrijke oorzaken van het Palestijns-Israëlisch conflict bloot. Namelijk de systematische wurggreep op de Palestijnse economie en de diefstal van gronden.

De actie werd heel even verstoort toen enkele zionisten roepend en tierend de opgehangen posters afrukten en scheurden.

In totaal verzamelden het VPK met de actie 151 protestbrieven met handtekeningen van klanten.

Meer info: http://www.boycotisrael.info

actie3.JPG
Actie5.JPG
actie2.JPG
Actie6.JPG
actie12.jpg

Twee zionisten scholden de actievoerders uit en scheurden woest de opgehangen posters stuk die opriepen tot boycot.

actie1.JPG

Na de actie was er nog een evaluatiemoment