Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eén hoofdredacteur voor Gazet van Antwerpen en Belang

Eén hoofdredacteur voor Gazet van Antwerpen en Belang

Luc Rademakers, hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen, is algemeen hoofdredacteur en general manager geworden van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De twee kranten maken deel uit van de Regionale Uitgevers Groep (RUG) beter gekend als Concentra.
Rademakers wordt daarmee eindverantwoordelijke voor de ''business unit Kranten'', zowel voor de redactionele inhoud als voor de marketing, lezersmarkt en de resultaten. Onder die unit vallen de twee grote kranten, maar de gratis krant Metro blijft erbuiten. Rademakers was mee de opstarter van Metro en ook eerste hoofdredacteur van de gratiskrant.

Die herschikking en benoeming bevestigt de tendens dat hoofdredacteurs steeds meer de managers worden die ook het economische reilen en zeilen van de kranten moeten beheren.
Bij Corelio (de VUM-groep) is Peter Vandermeersch ''algemeen hoofdredacteur'' voor de vier kranten (De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Volk en De Gentenaar). In feite is hij ook directeur van de VUM NV die de vier kranten, met twee redacties, onder zich heeft.
Bij De Persgroep Publishing (Het Laatste Nieuws, De Morgen) zijn er vier directeurs, met directeur-uitgever Jaak Smeets als super-hoofdredacteur boven alle redacties.

pvl

Gepost door pvl
16.03.2007

Tags