Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Kamiano, een herberg waar plaats is voor velen

[Fotoreportage] Kamiano, een herberg waar plaats is voor velen

Kammenstraat United vzw, de zelfstandige handelaars van de Antwerpse Kammenstraat, organiseerde deze zaterdag een benefietdag voor de Antwerpse daklozen.

PICT0338.jpg

In Antwerpen richtte Sant Egidio Kamiano op (gelegen in de Kammenstraat) voor de daklozen van de stad. Dit restaurant genoemd naar pater Damiaan staat voor respect en waardering voor de uitgesloten van onze samenleving.

De vzw Kammenstraat United had in samenspraak met de handelaars besloten om kledingte schenken aan het goede doel, al deze geschonken kleding waren , via een heuse shop in het binnenkoer van het Sant Egidiuskapel, aangekocht worden door iedereen aan een verminderde prijs. Deze varieerd tussen de 5 en 10 euro.

Rond 11uur kwam de Burgemeester zelf,Patrick Janssens,het eerste kledingstuk schenken aan het goede doel KAMIANO en dit via een reuze zak in de kammenstraat:een wit t-shirt van de vorige verkiezingen met zijn handtekening. De opbrengst van deze verkoop ging integraal naar Kamiano.
Meer op:
www.santegidio.org

Na deze plechtigheid mocht P.Janssens een t-shirt aantrekken van "NAKED for Charity" en het feest mocht beginnen (zie andere fotoreportage)

PICT0260.jpg
PICT0267.jpg
PICT0279.jpg
PICT0298.jpg
PICT0301.jpg
PICT0255.jpg
PICT0026na.jpg
PICT0029.jpg
PICT0033nac.jpg
PICT0039na.jpg
PICT0342.jpg
PICT0343.jpg
PICT0041na.jpg
PICT0010.jpg