Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Rentawife verdwijnt van het web. Watchdog gaat toch door

Rentawife verdwijnt van het web. Watchdog gaat toch door

Home Entertainment Services, het bedrijf voor online videoverhuur dat de website Rentawife lanceerde, heeft net voor de start van een rechtszaak de website van het web gehaald.

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen had klacht ingediend wegens seksisme tegen de website en een dwangsom geeist voor elke dag dat de site nog zou publiek zijn. Op woensdag kwam de zaak voor de rechter, en enige tijd daarvoor werd de site van het web weggehaald.
De verdediging argumenteerde daarop dat de zaak niet ontvankelijk zou zijn, omdat er ''geen belang meer was'' nu de site verdwenen was. De rechtbank oordeelde echter dat de zaak wel ontvankelijk is, omdat er klacht is neergelegd tegen een gepleegd misdrijf en dat er kans bestaat op herhaling.
Het Instituut heeft toch een dwangsom geeist voor de dagen dat de website publiek bestond, en eist de publicatie van het vonnis van de rechtbank in een aantal media en tijdschriften.

Het bedrijf heeft nu een nieuwe website gelanceerd, toch nog onder de titel ''Rent a Wife''. Daar lezen we: ''in antwoord op de verschillende en gevarieerde reacties omtrend de campagne, hebben we beslist deze van het internet weg te halen.''
En met een dikke sneer naar de tegenstanders: ''als u gevoel voor humor heeft mag u nog steeds de verschillende reacties lezen en onze reclamespot bekijken''. Daarop volgt een gunstige bloemlezing van reacties, de reclamespot valt verder niet te vinden (van het web gehaald ?)

Daarop volgt een gunstige bloemlezing van reacties, de reclamespot valt verder niet te vinden (van het web gehaald ?)

pvl

Gepost door pvl
27.04.2007

Tags