Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Duurzaam Mano Mundo

[Fotoreportage] Duurzaam Mano Mundo

BOOM -- Een van de peilers van Mano Mundo is duurzaamheid. Het is me niet onmiddellijk duidelijk wat dat inhoudt. Dit is voor mij voldoende reden om het uit te zoeken. De website raad je aan om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen zoals meer dan 1/3 van de bezoekers. Ben ik zelf wel zo duurzaam bezig? Ik laat de auto thuis en ga met de bus.

191_20.jpg

Bart Peeters is er 110%

Duurzaam is een mooi woord, maar de economie wil draaien. Goederen koop je om ze steeds korter te gebruiken. Een digitale camera is na drie jaar verouderd. Als ik de tijd neem om met de bus te gaan, dam neem ik ook de tijd om met mijn ouderwets, mechanisch, analoog toestel een reportage over "duurzaam" op Mano Mundo te maken. Dan post ik mijn foto's maar enkele uren later.

190_07_1.jpg

Ik ben verwittigd voor de busreis. Ik zal mijn buik moeten intrekken wil ik erop kunnen. Op mijn bus is het echter rustig zowel op de heen- als op de terugreis. Als autogebruiker is het niet steeds evident om je wagen te laten staan. De volgende maal kom ik zeker terug met de bus.

190_36_1.jpg

Nog duurzamer is het om met de fiets of te voet te komen.

190_33_1.jpg

Sorteren doen we thuis ook.

191_01.jpg

Met 30 of 50 bekertjes krijg je een geschenkje

191_08.jpg

Knutselen met afvalmateriaal

190_17_1.jpg
191_11.jpg

Spelen op een eigen gemaakt instrument

190_20_1.jpg

Het duurzame zit niet in de de Henna, maar door contacten tussen de culturen bouw je aan een duurzame maaatschappij.

190_09_1.jpg

Door samen te spelen leer je elkaar ook beter kennen en respecteren.

190_29_1.jpg

Fair trade consumeren, voor een duurzamer zuiden.

190_32_1.jpg

Speakers corner, Ronny Mosuse in gesprek met Margareta Gidone en Serge de Gelder.

190_12_1.jpg

Mijnen en clusterbommen, zij zijn zeer duurzaam. In Vietnam vallen nog steeds slachtoffers. Deze wapentuigen dragen niet bij tot een duurzame ontwikkeling van de landen waar ze liggen.

191_32.jpg

Dit beeld toont de interculturele samenwerking. Een must voor het opbouwen van een duurzame samenleving. Maar dit beeld toont ook dat het plezant was op Mano Mundo!