Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Indymedia.be zoekt 25.000 euro voor nieuw mediaproject

Na 10 jaar indymedia.be vonden we dat het tijd werd om onze grenzen te verleggen. Indymedia.be bereikt maandelijks 100.000 verschillende lezers en meer dan 150 vrijwilligers brengen er nieuws over alles wat leeft en wringt in de samenleving. De balans van 10 jaar werken is dus zeker positief, maar toch vinden we het niet genoeg.

Indymedia.be verdwijnt, maar de ploeg van indymedia.be gaat vanaf 1 maart 2010 samen met anderen dagelijks nieuws gaan maken op een totaal nieuwe website. De ploeg wordt dus ruimer en breder en met die ploeg willen we dagelijks berichten over wat er gebeurt in de wereld.

Voorlopig gaat dat nieuwe project door het leven als Onsnieuws.be. Op www.onsnieuws.be lichten we reeds een tipje van de sluier

Om dat alles te realiseren werken we hard aan een nieuwe website. De totale kost aan die website zal meer dan 150.000 euro bedragen. Veel daarvan vangen we op door vrijwilligerswerk en een ander deel door een spaarpot die we konden aanleggen.

Om de eerste fase van die nieuwe website af te werken zijn we echter op zoek naar 25.000 euro van onze lezers.

Media maken kost geld. Een abonnement op een dagblad kost al gauw 25 euro per maand, een abonnement op de kabel, internet of een weekblad dikwijls nog veel meer.

U was één van de 100.000 lezers van indymedia.be. Vond u het de moeite waard en wil u dat we ons werk nog beter kunnen voortzetten, draag dan uw steentje bij.

  • stort een eenmalige bijdage op 001-4736697-69
  • stort een maandelijkse bijdrage via een permanente overschrijving via dit formulier: klik hier.
  • U kan het nieuwe project ook ondersteunen door een renteloze lening toe te kennen.