Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Chavez

De Rode Loper

The winner is...
35_sept_09_Red_Carpet2.jpg

Lees meer / 0 comment(s)

Professoren publiceren advertentie tegen valse berichten AP

CJRad.jpg

Over de Venezolaanse president Hugo Chavez doen de wildste geruchten de ronde. Dat is niet abnormaal bij een president die door zijn beleid zoveel tegenstanders tegen de haren in strijkt. Maar dat betekent niet dat persagentschappen die roddels gewoon moeten overnemen, vonden een aantal Amerikaanse professoren.

Lees meer / 1 comment(s)

“¿Por qué no te callas?”

De zomer komt langzaam op gang in Buenos Aires en dus verschijnen in alle winkeletalages de t-shirt van het nieuwe seizoen. Zoekend naar een voor mij passend exemplaar stootte ik op het volgende: de klassieke Che-foto en het onderschrift No sé quien es, pero está de moda. In modern verengelst Nederlands: Ik weet niet wie dit is, maar hij is ‘in’. Als je ziet hoeveel Che t-shirt er in omloop zijn, lijkt dat niet eens een overdreven stelling. Maar toch klopt het niet helemaal. Che is al zo’n 40 jaar mode en overstijgt dus per definitie het modieuze.

Lees meer / 2 comment(s)