Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

FOSDEM 2007: gratis Europese Open Source conventie in Brussel

FOSDEM 2007: gratis Europese Open Source conventie in Brussel

FOSDEM, the Free and Open Source Software Developers' European Meeting


Fosdem 2007, Brussel, 24 & 25 februari 2007

Fosdem, het belangrijkste en grootste event voor Open Source ontwikkelaars in Europa, vindt dit weekend voor het zevende jaar op rij plaats in Brussel.

Fosdem is een plaats waar je tientallen Open Source projecten kan leren kennen en bedrijven en ontwikkelaars kan ontmoeten op verschillende manieren: je kan kiezen uit 7 tracks, naar lightning talks luisteren, workshops volgen en zelfs certificatie-examens afleggen.

Zo kan je onder meer komen kijken en luisteren naar Dries van Drupal en Jim Gettys van het One Laptop Per Child project.

Ook iets minder technisch mag: Pieter Hintjens komt er spreken over softwarepatenten in Europa en Shane Coughlan zal het hebben over The Freedom Taskforce en haar activiteiten rond de wettelijke aspecten van Open Source softwarelicenties.

Naar goede gewoonte heb je de kans te ontdekken wie de technische mensen zijn achter grote organisaties en bedrijven door even langs de standjes te gaan van onder meer Google, Mozilla, O'Reilly, en vertegenwoordigers van allerlei linux- en bsd-varianten.

Dit alles en nog veel, veel meer is dit weekend gratis in Brussel te vinden.

Iedereen, van geïnteresseerde leek tot ervaren ontwikkelaar is welkom.

Zin om af te spreken? Laat een berichtje achter in de comments.

fosdem 2007: website
fosdem 2007: wiki
fosdem 2007: overzicht van alle activiteiten
fosdem 2007: overzicht van alle sprekers
fosdem 2007: praktische informatie

Joeri

Gepost door Joeri
20.02.2007