Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Zuid-Amerika

Oorlog(je)

Breekt er een oorlog uit in Zuid-Amerika? Die vraag krijg ik dezer dagen vaak te horen en verdient een antwoord op deze blog. Ik geef u snel een kort antwoord mee, zodat u de rest niet eens meer hoeft te lezen aangezien u al gerustgesteld zal zijn: het is zeer onwaarschijnlijk dat het tot een gewapend conflict komt. Al moet ik daar meteen bij zeggen dat je maar nooit weet, want meer dan één betrokkene heeft belang bij een klein oorlogje.

Lees meer / 3 comment(s)

Koorts

In Paraguay is koorts uitgebroken: Gele Koorts, een ziekte die in Zuid-Amerika opnieuw in opmars is en die nu oprukt naar het zuiden. Sinds gisteren is er ook een eerste geval in Argentinië, maar sympathisanten die nu wat ongerust beginnen te worden over mijn gezondheidstoestand hoeven niets te vrezen, ik ben ingeënt. Bovendien is de kans klein dat de ziekte in Argentinië zeer wijd verspreid geraakt en veel slachtoffers maakt. Nee, in Paraguay is het allemaal een pak erger, omdat de ziekte er tegelijk uitbrak met een andere, mogelijk nog ergere aandoening: verkiezingskoorts.

Lees meer / 1 comment(s)

Wereldwaterdag in tijden van industriële expansie

WERELDWATERDAG.jpg

We moeten zuinig omspringen met water, want het blauwe goud wordt steeds schaarser. Een Europeaan verbruikt dagelijks 200 à 300 liter, terwijl 1,1 miljard mensen het met minder dan 5 liter per dag moeten zien te rooien.

Door te bezuinigen op eigen consumptie kunnen we allemaal ons steentje bijdragen voor het waterbehoud, maar behalve huishoudens verbruiken ook landbouw en industrie massa’s water en daar heeft de consument veel minder greep op.

Lees meer / 0 comment(s)