Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Scholieren stellen kritische vragen aan allochtone politica's

[Video] Scholieren stellen kritische vragen aan allochtone politica's

ANTWERPEN -- In het Instituut Maris Stella Sint Agnes te Borgerhout zijn zes allochtone vrouwelijke politici in debat gegaan met jongeren en buurtbewoners van de school. De zes politici waren : Meyrem Almaci (Groen!), Mimount Bousakla (Lijst De Decker), Fatna El Maslouhi (Open VLD), Nahima Lanjri (CD&V), Fauzaya Talhaoui (Spirit) en Anissa Temsamani (sp.a).

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Debate.mov  (17.89 MB)

Het initiatief ging uit van de Brede School IMS Borgerhout (het vroegere Maris Stella en Sint-Agnes) samen met Ayat (zelforganisatie vrouwen) en SAMV (Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen). Zoals verwacht werd het een vurig debat waarbij verschillende thema's werden aangesneden zoals werkgelegenheid, asiel, onderdrukte moslima's en tot slot de hoofddoek. Dit laatste onderwerp zorgde voor een levendige afloop. Wij bevroegen Paul Geerts, directeur van de school, naar het doel van het initiatief.