Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Oxfam eist van de G8 meer medische hulp voor Afrika

Oxfam eist van de G8 meer medische hulp voor Afrika

Oxfam eist in Rostock meer medische hulp voor Afrika. De landen van de G8 moeten er volgens hen voor zorgen dat er snel meer dokters en verpleegsters naar het continent gestuurd worden. “Meer en beter medisch materiaal, goede voorzieningen voor ziekenhuizen en een goed opgeleid en eerlijk betaald ziekenhuispersoneel”, zo zegt Eve Odet, woordvoerder van Oxfam.

2.jpg

In Afrika woont 30 procent van de wereldbevolking, 25 procent van de zieken in de wereld bevinden zich op het continent, maar slechts 1,3 procent van de ziekenzorg is toegespitst op Afrika.

Armoede zorgt voor veel ziektes. Al die ziektes zorgen op hun beurt dan weer voor nog meer armoede. De sleutel om deze vicieuze cirkel te doorbreken is volgens Oxfam gratis, openbare gezondheidszorg, die kan instaan voor het welzijn van de bevolking.
“Voorspelbare en lange termijnhulp van de G8-landen is noodzakelijk om die gezondheidszorg te vrijwaren. Nu Duitsland de G8-vergadering voorzit, moet ze eisen dat er in kaart wordt gebracht hoeveel er moet worden geïnvesteerd in de nationale en publieke gezondheidszorg van de ontwikkelingslanden van Afrika”, aldus Eve Odet.

1.jpg
3.jpg

De acht wereldleiders luisteren met een stethostcoop naar de medische noden van Afrika.