Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

In memoriam Karel Dillen

In memoriam Karel Dillen

RoodopGroen, de beweging van linkse andersglobalisten die kozen voor de lijst GROEN! als politieke vertolker publiceert vandaag, vier dagen voor de verkiezingen een onuitgegeven video over Vlaams Belang stichter Karel Dillen.

De video werd gedraaid tijdens een bijeenkomst van de intussen verboden privé-militie VMO (Vlaamse Militanten Orde) . Het Vlaams Belang komt tijdens deze verkiezingen braaf en klassiek uit de hoek: een gedegen leeuw siert de affiches en je kan kiezen voor leeuwen in de kamer. Het Vb schuwt daarbij voor één keer elke rechtstreekse confrontatie of polarisatie rond haar standpunten.

Bij het overlijden van Karel Dillen, eind april, werd dan ook met geen woord gerept over het extreem-rechts. Niet op de vieringen of herdenkingen van het Vb, niet in de pers.
De Vlaams Belang top sloofde zich uit in de lofbetuigingen tegenover zijn stichter. Tijdens de 1 mei viering in Antwerpen werd hij herdacht. Jongerenvoorzitter Hans Verreyt plaatste beelden ervan op You Tube. Het Vlaams Parlement hield een minuut stilte. Wat Dillen in het verleden allemaal uitspookte werd niet helemaal belicht in de speeches en de media. Een anonieme insider stuurde videobeelden van Karel Dillen als spreker op een bijeenkomst van de in 1981 verboden privé-militie VMO (Vlaamse Militanten Orde).

De videobeelden zijn te zien in een You Tube-versie: http://www.roodopgroen.be

RoodOpGroen wil daarmee een bijdrage doen in de ontmaskering van het Vlaams Belang.

Een aanrader op dat vlak blijft ook de reportage van RTBF-journaliste Jean-Claude Delfosse ‘La face Cachée du Vlaams Blok uit 2004’. In die reportage legt Delfosse de roots van de partij en haar kopstukken bloot.

Ook dit stuk is te bekijken op internet:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4198910042830580654

Op de website van vzw ‘t Uilekot kan je een gratis brochure downloaden over het economisch programma van het Vlaams Belang:

http://www.uilekot.org/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=29&...

onuitgegeven maar relevant

Ik vind niet dat we cynisch moeten doen over de dood van Karel Dillen. De dood van een mens is de dood van een mens. De titel van dit artikel vind ik slecht gekozen.

Uiteraard is de video wel heel relevant, net zoals de film 'la fache cachée du VB'.

Als je 'la fache cachée' ingeeft in Youtube search, kom je uit bij een interview over Nicolas Sarkozy.