Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Palabrief publiceert interne mail van kabinet Verhofstadt over duurzaamheid

Palabrief publiceert interne mail van kabinet Verhofstadt over duurzaamheid

In meest recente Palabrief van 8 juni 2007, citeert journalist John Vandaele een interne mail van het kabinet Verhofstadt over het te voeren beleid aangaande duurzaamheid.

Deze mail vertrok eind november 2006 vanuit het kabinet van premier Guy Verhofstadt naar de kabinetten van de liberale ministers Dewael, Verwilghen, Reynders, Laruelle, Van Quickenborne:

‘In de media doet men al alsof de DOEB [duurzaamheidstest, nvdr] een feit is maar we moeten op de rem gaan staan. Een bijkomende test voor de agendapunten op de ministerraad op basis van criteria van duurzame ontwikkeling is onaanvaardbaar en zal leiden tot het niet aanvaarden van liberale projecten want er zal altijd iets aan schelen.'

Wat de meesten onder ons vermoedden, blijkt uit deze mail: een aantal zwaargewichten uit de vorige regering lag niet wakker over echte duurzaamheid. Voor de ogen van de camera's waren er wel ronkende verklaringen, maar binnenskamers had men geen duurzame agenda. Minister van milieu Bruno Tobback en staatssecretaris voor Duurzame ontwikkeling Els Van Weert slaagden er amper in om in te breken in deze zo cruciale dossiers. De DOEB-test is, ondanks het liberale verzet, uiteindelijk toch aanvaard op 16 maart 2007.

Lees het volledige artikel in Palabrief 56.

www.pala.be is een webmagazine van journalist Dirk Barrez en de vzw Global Society.

Jo

Gepost door Jo
11.06.2007