Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / duurzaamheid

“Jaarlijks 233 miljard euro nodig voor CO2-arme wereldeconomie”

Bericht overgenomen van IPSnews.be | 26 oktober 2009

MILIEU: "JAARLIJKS 350 MILJARD DOLLAR NODIG VOOR CO2-ARME WERELDECONOMIE"
Julio Godoy

KOPENHAGEN, 26 oktober 2009 (IPS) - Het Braziliaanse ministerie van Leefmilieu schat dat jaarlijks 350 miljard dollar (233 miljard euro) nodig is om de wereldeconomie CO2-arm te maken. Dat geld moet deels van de rijke landen komen, zeggen Braziliaanse politici.

Lees meer / 0 comment(s)

26/09 is D-day for/voor Bundanoon

Philippe Mingels 16 september om 21:14

Beste bundanooner/Dear bundanooner (english text at the bottom)

Binnen 10 dagen is het 26 september… D-day voor Bundanoon, Australië. Dan gaat de kleine gemeenschap officieel “on tap” en wordt het verbod op de verkoop van drinkwater in flessen op hun grondgebied effectief. Dat gaat gepaard met een heuse ceremonie en een volksfeest in de straten van Bundanoon. Benieuwd hoe pers en media met dat evenement zullen omspringen.

Lees meer / 0 comment(s)

(H)Eerlijk Veggie

Gepost door Frank in lsf.be/blog op 12 augustus 2009

Vorige zondag namen we deel aan een barbecue. Niets speciaals in deze zomermaanden zal je denken. Maar het was niet de zoveelste gebakken vleesorgie.

De organisator was immers EVA. Neen, niet de gereïncarneerde partner van Adam. Het paradijs van het Ethisch Vegetarisch Alternatief ziet er namelijk anders uit dan het bijbelse. Geen slang aan het spit, maar overheerlijke vleesvervangers, groenten à volonté, een gebakken fruit-dessert en Hasselts biologisch bier.

Lees meer / 0 comment(s)

Palabrief publiceert interne mail van kabinet Verhofstadt over duurzaamheid

In meest recente Palabrief van 8 juni 2007, citeert journalist John Vandaele een interne mail van het kabinet Verhofstadt over het te voeren beleid aangaande duurzaamheid.

Deze mail vertrok eind november 2006 vanuit het kabinet van premier Guy Verhofstadt naar de kabinetten van de liberale ministers Dewael, Verwilghen, Reynders, Laruelle, Van Quickenborne:

Lees meer / 0 comment(s)