Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / milieu

“Jaarlijks 233 miljard euro nodig voor CO2-arme wereldeconomie”

Bericht overgenomen van IPSnews.be | 26 oktober 2009

MILIEU: "JAARLIJKS 350 MILJARD DOLLAR NODIG VOOR CO2-ARME WERELDECONOMIE"
Julio Godoy

KOPENHAGEN, 26 oktober 2009 (IPS) - Het Braziliaanse ministerie van Leefmilieu schat dat jaarlijks 350 miljard dollar (233 miljard euro) nodig is om de wereldeconomie CO2-arm te maken. Dat geld moet deels van de rijke landen komen, zeggen Braziliaanse politici.

Lees meer / 0 comment(s)

(H)Eerlijk Veggie

Gepost door Frank in lsf.be/blog op 12 augustus 2009

Vorige zondag namen we deel aan een barbecue. Niets speciaals in deze zomermaanden zal je denken. Maar het was niet de zoveelste gebakken vleesorgie.

De organisator was immers EVA. Neen, niet de gereïncarneerde partner van Adam. Het paradijs van het Ethisch Vegetarisch Alternatief ziet er namelijk anders uit dan het bijbelse. Geen slang aan het spit, maar overheerlijke vleesvervangers, groenten à volonté, een gebakken fruit-dessert en Hasselts biologisch bier.

Lees meer / 0 comment(s)

Agenda | Oostende | The Big Ask again

Figureer in de nieuwe clip van Nic Balthazar: dans mee voor het klimaat !

Op zaterdag 29 augustus 2009 vanaf 14u op “t Klein Strand” in Oostende, nemen Nic Balthazar en de Klimaatcoalitie “The Big Ask again” clip op. Met een wervelende danschoreografie willen we politici de hitte doen voelen van een massa mensen, die allemaal willen dat politici actie ondernemen om het klimaat en onze toekomst te redden !

Lees meer / 0 comment(s)

Milieu | Ik bundanoon...

Bundanoon, een klein stadje in de Southern Highlands van New South Wales, Australië, (Wingecarribee Shire) heeft een opmerkelijke stap gezet in de strijd voor een beter milieu. Over twee maanden is het er verboden om water in flessen te verkopen. Dat is een bijzondere beslissing, zeker in Australië, waar jaarlijks voor 300 miljoen euro aan mineraalwater uit flessen wordt geconsumeerd. In het dorp komen in de plaats twee waterpompen te staan. Het initiatief heeft ook economisch-juridische gronden.

Lees meer / 3 comment(s)

[Burgeropinie] Groene oppositie in 'beslissende tijden'

Onze politieke leiders geraken meer en meer ervan doordrongen dat de keuzes die we nu maken, belangrijke gevolgen hebben voor de komende generaties. Ook in hun toespraken laten ze dat klinken. We worden dan ook met onze neus op achtereenvolgende crisissen gedrukt. Dus kunnen we niet verder doen zoals we bezig waren en is het tijd voor verandering. Maar wat onze politieke leiders veel minder duidelijk maken, zijn de verbanden tussen al die crisissen. Want nu staat de financiële crisis op de frontpagina's, maar de armoede en de klimaatverandering zijn niet opgelost.

Lees meer / 1 comment(s)

Keicool! Who cares!

2145358499_b920bbf9f1.jpg
Toen er nog geen auto’s waren, gebruikten ze bussen. Toen er nog geen bussen waren, gebruikten ze de fiets. Toen er nog geen fiets was, was er alleen de eigen kracht.

Zo was het goed.

Het was begin 19ste eeuw. De landbouwer molk koeien met de hand. De planeet was eindelijk rond. De schrijnwerker boog het hout. Meneer Starley maakte zich zorgen over de kettingaandrijving van de fiets.

Het moest sneller, geen tijd voor ‘stop’, ‘halt’ of ‘time-out’.

Lees meer / 1 comment(s)

Brief aan Mevrouw Metro

Geachte Monique Raaffels,

Lees meer / 3 comment(s)

Het correcte bioclubje

Ik ben 15 euro armer maar ik glimlach het weg als ik de bio-shop uitwandel. Mams is jarig en ik ga haar een 100 procent biologische appeltaart bakken. Ik voel me een Goed Mens en ik straal de straat op. Dat ik de moeite genomen heb verder te fietsen dan de plaatselijke City Delhaize en dat ik er vrij en bewust voor kies om méér te betalen, alleen maar voor de wereld … knap hoor.

Lees meer / 2 comment(s)

Adopteer een zonnecel

Van 14 tot 30 augustus rijdt het Solarteam van Group T van de Internationale Hogeschool Leuven, door België met een zelfgebouwde zonnewagen.

Lees meer / 0 comment(s)

De G8 planten een boom ...

De 'flashy' videoband op de nieuwssite van de VRT zorgt voor dit opmerkelijke resultaat:

- In Nieuw Caledonië sterven koraalriffen als gevolg van de klimaatopwarming.
- De G8 planten een boom tegen de klimaatopwarming.
- En waar houden politici zich in België mee ledig? Juist.

bron: deredactie.be

berichtgeving over G8 op Indymedia.be:
www.indymedia.be/nl/tags/G8-Toyako

Lees meer / 0 comment(s)

Het Malinese milieu is voor later

De temperaturen stijgen. 40 graden en meer is dagelijkse kost geworden. De hitte is zo drukkend dat je liters water moet drinken om je overvloedige transpiratie te compenseren. Als je kan zet je jezelf best onder een ventilator om je zweet te laten verdampen waardoor je wat afkoelt.

Lees meer / 0 comment(s)

Reverend Billy over Shop 'n' Drop

Reverend Billy roept met onderstaand filmpje iedereen op om deel te nemen aan de actie Shop 'n' Drop die doorgaat in Gent op vrijdag 14 maart om 17 uur in de GB aan de Groene Wandeling.

Hoe?

Lees meer / 0 comment(s)

Shop 'n' Drop

Op vrijdag 14 maart om 17 uur gaan een aantal organisaties uit het Gentse ‘Winkelen tegen de Afvalberg’. Zij roepen iedereen op om te komen naar de GB/Carrefourt aan de Groene Vallei. Aan de deelnemers wordt gevraagd herbruikbare verpakkingen mee te brengen, om na de inkopen het koopwaar in over te hevelen. De originele verpakking zal aan het einde van de actie feestelijk geschonken worden aan de directie van het grootwarenhuis. Verpakkingen schaden het milieu, zorgen voor overlast en kosten handenvol geld.

Lees meer / 0 comment(s)

2007: a year of campainging leads to Bali

The stakes in the climate change are an unprecedented challenge to humanity to overcome our greed and our division to stop catastrophic global warming. Avaaz members worldwide have taken up this challenge with gusto.

ABOUT AVAAZ

Lees meer / 0 comment(s)

[Milieublog] De grote onzin

Van de Milieublog van de Bond Beter Leefmilieu:

"De grote onzin Maandag 27 en dinsdag 28 augustus wijdt Terzake op Canvas zijn uitzending aan de opwarming van het klimaat. De minireeks start met de documentaire “The great global warming swindle”, een ondertussen enigszins beruchte poging om de menselijke bijdrage van de mens aan de klimaatverandering te ontkrachten. De argumenten in de documentaire schieten hun doel voorbij.

Lees meer / 3 comment(s)

Regionaal nieuws ge-Miss-d

Nieuws wordt niet alleen hoe langer hoe meer omringd met alle mogelijke vormen van reclame; reclame, missverkiezingen en BV's dringen het nieuws ook binnen de nieuwskolommen steeds verder naar achter. Neem het voorbeeld van de vervuiling bij ALZ in Genk. Voldoende om een dossier te maken en op de voorgrond te plaatsen in het regionaal nieuws van Het Belang Van Limburg? Nee hoor, Miss Limburg siert uitgebreid de regionale nieuwspagina van de online-krant.

Lees meer / 0 comment(s)

Vraag aan de EU om auto's zuiniger te maken!

De vereniging Friends of the Earth Europe zette een cybercampagne voor zuinigere auto's op poten. Auto’s minder brandstof laten verbruiken is een goede manier om de koolstofuitstoot van het wegverkeer te verminderen.

De belangrijkste beslissingen om auto’s zuiniger te maken worden genomen door de EU, en de EU vraagt op dit ogenblik jouw mening over het beleid dat ze hierin moet volgen.

Lees meer / 1 comment(s)

Greenpeace vs. Electrabel: join the Rap for free speech!

Greenpeace organiseert samen met het Platform voor vrije meningsuiting het evenement Rap for free speech. Voor Greenpeace is de directe aanleiding de klachten
van bendevorming die Electrabel indiende na enkele geweldloze protestacties. (1)
We willen u hierbij van harte uitnodigen om dit evenement voor vrije meningsuiting bij te wonen.


Lees meer / 0 comment(s)