Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

(documentaire) Sicko - Michal Moore

(documentaire) Sicko - Michal Moore

"Sicko: A comedy about 45 million people with no health care in the richest country on earth."

De integrale film via google video

http://video.google.com/videoplay?docid=6965705780256052976&hl=nl

no sicko

boodschap: deze video is mogelijk nog niet beschikbaar - op youtube enkel trailers van hooguit 3 min.

Try this.

Beperk transvetten

Wij herinneren u eraan dat bijna 20% van de bevolking een hoge bloeddruk heeft, 29 % zwaarlijvig is, 32% dagelijks roken, 41% te weinig bewegen en 63% een te hoge cholesterol heeft.
Iedereen kent wel het spreekwoord: “roet in het eten gooien”. Dit spreekwoord past perfect bij het gebruik van transvetten in onze dagelijkse voeding..

Als ruwe richtlijn kan men stellen dat verzadigde vetten ( transvetten ) bij kamertemperatuur gestold (vast) zijn en hoofdzakelijk van dierlijke oorsprong zijn. .

Transvetten doen de bloedvaten dichtslibben. Door het dichtslibben van de bloedvaten, heb je een hogere kans op hart- en vaatziekten op jongere leeftijd..

Met deze willen wij aan de Overheid vragen om:.

Teken petitie: http://www.hartziekte.be/petitie.php

1.Beperk het transvetgehalte van plantaardige oliën en zachte, smeerbare margarines tot maximum 2% van het totale vetgehalte en

2.Beperk het transvetgehalte voor alle andere levensmiddelen tot maximum 5% van het totale vetgehalte, met inbegrip van ingrediënten die worden verkocht aan restaurants..

* VZW Hartziekte respecteert uw privacy. Uw gegevens zullen in het kader van deze petitie aan de bevoegde autoriteiten worden bezorgd en zullen in geen geval voor commerciële doeleinden worden gebruikt. .

De bedrijven en supermarkten die reeds aan deze voorwaarden voldoen kunnen gebruik maken van het Europees geregistreerd Cardiolabel. Op deze manier kan de consument een bewuste en gezonde keuze maken bij zijn volgende aankoop..

Na onderzoek kunnen wij zeggen dat verschillende producten aan deze normen voldoen, toch is een daadkrachtig optreden een noodzaak.

Dank voor uw stem !!!

VZW Hartziekte

Pieter

Gepost door Pieter
19.06.2007