Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / bush

Free Muntader al-Zaidi! (ook jij kan helpen)

muntadar.jpg

De 28-jarige journalist Muntadar al-Zaidi is op korte tijd uitgegroeid tot het symbool van het verzet tegen de Amerikaanse bezetting. Hij doorbrak het protocol op een persconferentie van Bush, noteerde niet braaf de gebruikelijke gemeenplaatsen van de president of stelde geen voorgeprogrammeerde vraag, maar mikte zijn twee schoenen naar het hoofd van Bush. De Amerikaanse president die nog vijf weken in het Witte Huis mag blijven, wist de schoenen handig te ontwijken. "Zoals ik ook altijd de vragen ontwijk," grapte hij achteraf.

Lees meer / 3 comment(s)

Vakantie op Guantanamo Bay?

Nog geen vakantieplannen? Misschien is het vakantie resort 'Taliban Towers' (souvenirshop inbegrepen, zie foto) in Cuba wel iets?

"US authorities are selling holiday accommodation at Guantanamo Bay, Cuba, the prison home of 300 alleged enemy combatants.

The offer is only open to 1.5 million American Service personnel and workers at Gitmo, and the resort (known as Taliban Towers) has a cinema, a golf course, gift shop and access to pristine Cuban beaches complete with resort style watersports. Visitors also have access to Gitmo facilities such as a McDonalds, KFC and even a Wal-Mart."

Lees meer / 0 comment(s)

Vechten voor vrede?

Dit filmpje 'Killing in the name of...?' was gericht aan de Australische overheid, -vlak voor de verkiezingen - maar geldt voor iedere overheid: willen we meestappen in de oorlogslogica, die bewezen heeft over heel de lijn te falen? Is het de ‘strijd tegen de Taliban’ of de strijd om grondstoffen die zoveel slachtoffers waard is? Geen van beide.

Lees meer / 0 comment(s)

Bush-clowncartoon

test

Door Gadjo Dilo (flickr.com)

Lees meer / 0 comment(s)

Irak / Valse verklaringen leidden tot oorlog

Afgelopen dinsdag (22/01/2008) verscheen een studie die aantoont dat G.W Bush en VS-topambtenaren honderden valse verklaringen aflegden tijdens de twee jaren die volgden op de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Het Center for Public Integrity werkte voor de studie samen met het Fund for Independence in Journalism.

Lees meer / 0 comment(s)

Verkiezingen volgens The Onion...

Een -best wel grappig- filmpje ivm (de Amerikaanse) verkiezingen:

Lees meer / 1 comment(s)

(documentaire) Sicko - Michal Moore

"Sicko: A comedy about 45 million people with no health care in the richest country on earth."

De integrale film via google video

http://video.google.com/videoplay?docid=6965705780256052976&hl=nl

Lees meer / 3 comment(s)

CNN: "Bush resigns" ?

bushresignsmay11.jpg

Een nieuwsitem over het ontslag van de Britse premier Blair ('CNN Today'). Wishful thinking van een CNN-medewerker? (link)

Lees meer / 1 comment(s)