Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Murga Antwerpse Straatparade 2007

[Fotoreportage] Murga Antwerpse Straatparade 2007

Antwerpen--Op 30 juni trok de Murga parade door de straten van Antwerpen. Vanuit 4 lokaties trokken de bontgekleurde groepen richting Grote Markt, waar de 26 groepen een voor een aan het publiek werden voorgesteld.

Murga is meer dan een bende met vrolijke muziek, het is een levenswijze. Ontstaan vanuit de slavernij is La Murga in Latijns-Amerikaanse Landen een begrip. Elke Murga heeft zijn eigen symbool, het is de identiteit van buurten en wijken. Zij treden op tijdens buurtevenementen en culturele manifestaties. Hoogtepunt van la Murga is het carnaval. Binnen de Murga is iedereen gelijk: alles draait rond de passie voor de muziek, de kleuren en de sferen.
In deze reportage volgden we 2 Murga's :
Murga Agrum en Los Murginales vanaf hun vertrekpunt in de Willem Tellstraat tot op de Grote Markt.

01Murga.jpg
02Murga.jpg

In de Arenbergschouwburg maken Los Murginales zich op voor de start.

03Murga.jpg

In de Willem Tellstraat barst de muziek en dans los. Los Murginales danst zich een weg door de straten.

04Murga.jpg
05Murga.jpg
06Murga.jpg

De start van Murga Agrum.

07Murga.jpg
08Murga.jpg
09Murga.jpg
10Murga.jpg
11Murga.jpg

Aankomst aan de Grote Markt.

12Murga.jpg
13Murga.jpg
14Murga.jpg
15Murga.jpg

The End.

zoveel mooie foto's !!!

'k Ben zelf geen fotograaf of kenner, maar deze fotoreeks vind ik de mooiste van de zes over de Murga. Ik ben blij dat er zoveel foto's zijn, want zo heb 'k het gevoel er toch 'n beetje bij te zijn!