Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Efese evangelische sending kerk

Efese evangelische sending kerk

Het is winter in het land. Zuid Afrika heeft het soms koud. De ene dag is het warm en de andere overvalt je met regen en koude wind maar de mensen in Elandsbay blijven warmte uitstralen. Vooral Pastoor Nero, die ondertussen een goede vriend is geworden is een man van zijn woord en een steun voor vele mensen in de gemeenschap. Dagelijks zet hij zich in om het leven van de mensen hier waardiger te maken. Zo bouwde hij bijna met eigen handen een nieuwe kerk die eigenlijk een ontmoetingsplaats is voor de mensen en een forum biedt. Er valt anders niet zoveel te beleven in het WE. De kinderen trachten zicht te ontspannen op straat door wat voetbal te spelen terwijl heel wat volwassenen met de kratten bier door de straten kuieren om even aan de realiteit te ontsnappen. Pastoor Nero tracht dus met zijn nieuwe ontmoetingsplaats hier een gepast antwoord op te geven door een andere deur te openen.
17 Juni 2007 werd zijn nieuwe kerk plechtig geweid in aanwezigheid van heel wat mensen die uit alle hoeken van het land kwamen en Namibie was vertegenwoordigd door prominenten. Op vraag van Pastoor Nero maakte ik volgende fotoreportage.


Gebeden en gezangen voor de kerk en de Pastoor

Man leest bijbel.


Pastoor Nero

De andere deur gaat open.


De burgemeesteres houdt toespraak.


Maaltijd wordt voorbereid want voor iedereen is er voorzien.

Diederik

Gepost door Diederik
04.07.2007