Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Prijs voor de democratie uitgereikt aan Barman

[Fotoreportage] Prijs voor de democratie uitgereikt aan Barman

Voor de zestiende maal werd deze prijs uitgereikt. De eerste maal aan Maurice De Wilde. De winnaar was dit jaar Tom Barman, die de prijs kreeg voor de 0110-concerten tegen racisme die hij organiseerde. Direkte aanleiding hiervoor was de brutale moord op Luna en Oulemata en de moordpoging op Songul.

De jury van democratie 2000 en vzw Trefpunt oordeelde dat Barman een maatschappelijk engagement voor de democratie ten toon spreidde door de 01/10 concerten te organiseren. Barman was niet afgeschrikt door de polemiek die de concerten veroorzaakten, vandaar z'n uitspraak "een boom kan je best meten als hij geveld is".

Hij hoopt hiermee geholpen te hebben om de lelijke dennenboom van extreem-rechts te vellen.

DE-Winnaars-1.gif

Ook de vereniging BOEH viel in de prijzen en Maria Vindevoghel (vroeger Sabena)

DE-derde-prijs-2.gif

Begin dit jaar nam het Antwerps stadsbestuur de beslissing om uiterlijke symbolen van religieuze, levensbeschouwelijke, politieke of andere overtuiging te verbieden voor stadspersoneel dat rechtstreeks in contact komt met klanten. Deze maatregel werd bekend als 'het hoofddoekverbod'. Voor moslimvrouwen die voor de stad werken heeft dit nefaste gevolgen. Zo worden vrouwen met een hoofddoek onder het mom van emancipatie in feite gediscrimineerd. Vrouwen die al jaren op dezelfde plek en met dezelfde collega’s werkten, werden overgeplaatst. Anderen geven gehoor aan het verbod maar voelen zich onheus behandeld door het stadsbestuur.

Baas over eigen hoofd is toen opgericht en kregen aldus nu de derde prijs voor de democratie zie ook elders op de website

DE-BOEH-3.gif

sympatisanten ondersteunen de prijsuitreiking

DE-bij-St-Jacobs-4.gif

omstaanders

DE-TWEEDE-PRIJS-5.gif

De prijs voor Maria Vindevogel werd afgehaald door een andere vakbondscollega

DE-1ste-prijs-6.gif

eerste prijs voor Tom Barman, uitgereikt door Eric Goeman van Attac en democratie 2000

DE-Tom-Barman-7.gif