Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Uitspraak in zaak Angelica uitgesteld wegens nalatigheid asielcentrum

Uitspraak in zaak Angelica uitgesteld wegens nalatigheid asielcentrum

BRUSSEL - Verbazing en bezorgdheid maandag bij de familie en sympathisanten van de 11-jarige Angelica, het meisje dat al drie weken zit opgesloten in Steenokkerzeel. Ze stonden haar op te wachten aan het justitiepaleis, waar de rechter zou beslissen over haar vrijlating, maar Angelica en haar moeder daagden niet op. Een ‘vergetelheid’, luidde de officiële versie van de Dienst Vreemdelingenzaken later die dag.

Een nooit gezien voorval, aldus Selma Benkhelifa, de advocate van Angelica. Gelukkig kon zij ’s avonds de angst wegnemen van vrienden en familie dat Angelica en haar moeder op de valreep zouden zijn uitgewezen. Ze had telefonisch contact gehad met haar cliënten: Angelica zit nog steeds in 127bis.

De zitting werd noodgedwongen uitgesteld tot woensdag. Familie en vrienden roepen samen met Udep-Brussel op om om 10u aanwezig te zijn op een steunbetoging op het Poelaertplein, aan het justitiepaleis.

council of wisdom

http://www.clubofbudapest.org/wwc.php

onze menselijke ethiek is totaal zoek
Het lijkt op het einde van het romeinse rijk