Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpse Conscienceplein voor één avond ook platform voor Zuiderzinnen '07

Antwerpse Conscienceplein voor één avond ook platform voor Zuiderzinnen '07

Op 16 september vindt in Antwerpen , de 8ste editie plaats van het Festival van het Woord, Zuiderzinnen. (Altijd op de derde zondag van september). Het centrale thema is dit jaar Willem Elsschot. Het Festival van het Woord trekt elk jaar duizenden literatuurliefhebbers, maar ook families en dagjesmensen aan die voor een dag 'het woord' willen komen proeven.

Kunstenaar(es) Regine Wechsler (in samenwerking met Christian en Vera Ketele) stuurde 2 dagen geleden een S.O.S. mail naar "Alle poezie liefhebbers, alle getalenteerde kunstenaars en naar alle passievolle kandidaten om tijdens 'Zuiderzinnen' van 16 september van de Lambermontplein (ook wel 'Lambermontmartre' vier zondagen in de zomermaanden) "een platform te bieden aan al wie zijn werk aan de wereld wil tonen". Woensdagavond waren ze 'gast' op het Conscienceplein teneinde nieuwe talenten 'trachten' te ontdekken. Reeds tien maanden komen dichters, muzikanten en/of kunstenaars samen op het Conscienceplein voor een gezellig samenzijn. Ook nu op één augustus trachtte, een 'antistresspoweet' (Erwin Vanmassenhove), deze traditie nieuw leven in te blazen.

DSCF7406.jpg

Intieme voordrachten, streepjes muziek en wervelende performances waren op het programma. Iedereen was welkom. "Het pleintje is tenslotte van en voor iedereen". Akoestiek is deze locatie natuurgetrouw het Mekka voor muzikanten. Vanavond stonden uitzonderlijk ook, andere poorten open, voor de meest getalenteerde aanwezigers: een uitnodiging voor 'ZUIDERZINNEN 07"

Organisator:
Erwin Vanmassenhove: wildpoetry@gmail.com

DSCF7413.jpg

Christian Ketele vanavond op de Conscienceplein:
"Antwerpen Boek.be gaf ons een volledig plein ter beschikking, het Lambermontplein..."
"Dit prachtig plein willen wij ten volle benutten, met boekenstandjes (tafels, stoelen, tenten zullen door de stad geleverd worden)."
"Wat wij nog zoeken?:
- warme stemmen die maar al te graag komen voordragen
- muzikanten die er de sfeer willen inhouden
- mensen die hun boeken wensen te verkopen (geen rommelmarkt!!)
- mensen die boeken of woorden maken
- woord organisaties die hun werk willen promoten
- toneelhuizen die hun programma willen promoten
- een standje met een leuk drankje
- alles wat met boek/woord/poezie te maken heeft"

"Er moet niets betaald worden voor de standen. Er kan dan ook geen vergoeding betaald worden aan de kunstenaars. Wel bieden wij een platform aan al wie zijn werk aan de wereld wil tonen."

Wil je deel uit maken van dit groot feest?
Neem dan zo snel kontakt op met
Regine Wechsler:
regine.wechsler@pandora.be
of,
Christian en Vera Ketele:
ck@kava.be

Hier volgen een paar sfeerbeelden van vanavond.

DSCF7390.jpg
DSCF7389.jpg
DSCF7408.jpg
DSCF7420.jpg
DSCF7423.jpg
DSCF7425.jpg
DSCF7428.jpg
DSCF7430.jpg
DSCF7447.jpg
DSCF7385.jpg
DSCF7391.jpg
DSCF7393.jpg

feestje

Als hier staat 'sfeerbeelden', dan klopt het plaatje ook. Erwin weet iets van feestjes bouwen, gisteren was dat niet anders. Tegen alle verzuring in zoveel verschillende mensen samen aan het dichten, musiceren of babbelen krijgen, je moet het maar doen. Benieuwd wat dat gaat geven op Zuiderzinnen ;)

erwin

Als ie nou z'n kost ook zou verdienen met een of ander werk, dan ... ja dan word ik er moe van.