Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

CIA en het Vaticaan op Wikipedia

CIA en het Vaticaan op Wikipedia

Een online tool zou aantonen dat bepaalde organisaties pagina's vandaliseren op Wikipedia.

Deze tool werd ontwikkeld door VS researchers en wordt voornamelijk gebruikt om spellingsfouten op te sporen, en desinformatie of vandalisme te verwijderen.

Zo vond deze tool dat het Vaticaan regelmatig de pagina van Sinn Fein leider Gerry Adams aanpaste en dat de CIA graag de pagina van Iranees president Mahmoud Ahmadinejad vandaliseerde.
Ook meer kleine "tweaks" werden gevonden bij de pagina's van vorige CIA baas Porter Goss en beroemdheden als Oprah Winfrey, eveneens gemaakt met pc's van de CIA burelen.

Een woordvoerder van de CIA zei dat hij niet kon bevestigen of de communicatie wel van hen kwam, maar wist wel te vertellen dat: "de CIA een vitale missie heeft om de Verenigde Staten te beschermen, en dat hun aandacht vooral op deze zaak ligt."

Verder vond men dat pc's die eigendom zijn van de Democratische partij van de VS werden gebruikt om de pagina van rechtse talk-show host Rush Limbaugh aan te passen en werden woorden als "idioot" en "racist" toegevoegd. Ook zij ontkennen de aanteigeningen.

Lees het volledige Engelstalige artikel op BBC NEWS: http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6947532.stm