Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Jonge auteurs overhandigen exemplaar van hun boek "Niet opnieuw" aan minister Vandenbroucke

Jonge auteurs overhandigen exemplaar van hun boek "Niet opnieuw" aan minister Vandenbroucke

BRUSSEL -- Een delegatie scholieren van het Sint-Aloysiuscollege in Menen werd woensdag ontvangen door Vlaams minister van onderwijs, werk en vorming Frank Vandenbroucke. De scholieren overhandigden de minister een exemplaar van hun boek 'Niet Opnieuw'. Dat boek bevat het relaas van 22 ontmoetingen tussen de scholieren en de laatste overlevenden van de concentratiekampen uit WOII. De scholieren vroegen of de minister het boek wou promoten in de scholen.

pratenDSC_0076.JPG

Sofian Dahmani, scholier en mede-auteur: “We hadden graag gehad dat de minister ons boek samen met een educatieve map naar alle scholenen zou sturen. We willen op die manier de aandacht levendig houden voor de laatste getuigen van WOII.”

Tim Joye, scholier en mede-auteur: “De minister had vorig jaar hetzelfde gedaan met het boek van Regine Beer. De minister vertelde ons dat dat toen kaderde in de hulde van de Vlaamse regering aan Regine Beer. Vandenbroecke zag het echter niet zitten om hetzelfde te doen met ons boek. Volgens hem was het boek van Regine Beer een uitzondering. Het is niet aan het ministerie om boeken aan te prijzen bij de scholen.”

"Hij heeft wel aangeboden om te helpen met de publiciteit van het boek via het magazine Klasse. Het was niet helemaal wat we verwacht hadden, maar hij is anderzijds wel eerlijk geweest om te kijken wat hij wel kan doen voor ons."

"We gaan ook nog op de boekenbeurs staan met het boek en deelnemen aan een debat. Verder zullen er ook een aantal infodagen georganiseerd worden in verschillende provincies door School Zonder Racisme. Zij zullen het boek ook gebruiken. Dit project is toch een van hun grootste verwezenlijkingen. Ook op onze school gaan we allerlei aktiviteiten organiseren om het project levendig te houden."

lezenDSC_0063.JPG
wachtenDSC_0056.JPG