Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Autoloze zondag in brussel

[Foto's] Autoloze zondag in brussel

Verschillende steden in Europa waren zondag autovrij of toch grotendeels. In België was dat het geval in het hele Brusselse Gewest en in de Antwerpse binnenstad. Brussel was zondag met haar 160 km² de grootste autovrijzone van Europa. De voorbije jaren heb ik deze gebeurtenis telkens gemist, dit jaar wou ik er toch de sfeer eens gaan opsnuiven.

Om eerlijk te zijn, had ik het in het begin nogal moeilijk met de drukte: fietsers en voetgangers kriskras door elkaar op straat, de meesten zich niet houdend aan het verkeersregelment (een rood licht blijft toch een rood licht dacht ik zo, ook al is het een autoloze dag), toeristenbussen en taxi’s die de straten toch onveilig maakten en niet te vergeten de zovele duizenden wagens die een toegangspasje tot de stad gekregen hadden. Echt 100% autoloos bleek het dan toch niet te zijn.

Ik ben na wat rondwandelen de tunnels in gedoken, waar ik in eerste instantie voor gekomen was. Hier kon ik onder meer een reeks beelden maken die ik wou, zonder fietsers of voetgangers.

_DSC6427.jpg
_DSC6437.jpg
_DSC6445.jpg

Photos @ Serge Van Cauwenbergh
www.sergevc.be/blog